Aleksandar Obradović najperspektivniji mladi fudbaler Partizanovog kampa

0

Uručivanjem diploma, u petak uveče u hotelu „Bistrica“ na Jahorini zaokružen je sedmodnevni stručni rad s pedesetak dječaka iz regiona i Evrope koji su bili polaznici ljetnog fudbalskog kampa beogradskog Partizana na olimpijskoj planini.

Ova prestižna „crno-bela“ priča drugu godinu zaredom realizovana je na terenima ispred pomenutog jahorinskog hotela, a škola fudbala FK Partizan iz Beograda, koja je po zvaničnim kriterijumima UEFA druga u Evropi, odmah iza fudbalske škole „kopljanika“ iz Amsterdama čuvenog Ajaksa, plod je partnerskog ugovora agencije „Unis tours“ iz Banje Luke s Partizanom i OC „Jahorina“.

– Ideja koja nas je vodila u realizaciji ove zamisli jeste i to da što više djece bude u prilici da pohađa čuvenu Partizanovu omladinsku školu, a misija ove smotre je edukacija, druženje i unapređenje fudbalskih vještina djece, pod stručnom kontrolom trenera jedne od najboljih omladinskih škola u Evropi – rekao je za „Fokus“ direktor agencije „Unis tours“, Zoran Preradović, naglasivši da se kvalitet potvrđuje i kroz činjenicu da su neki od učesnika lanjskog kampa već članovi Partizana, Crvene zvezde, pa čak i čuvenog Intera iz Milana.

Glavni trener Partizanove ljetne škole fudbala na Jahorini, Radovan Vranić, istakao je da se na ovoj planini prethodnih dana okupila najkvalitetnija grupa mladih igrača u svim ovogodišnjim ljetnim kampovima.

– Zaslužujete čestitke za ovo što ste pokazali protekle nedelje, a dugujemo zahvalnost i vašim roditeljima koji su prepoznali kvalitet škole FK Partizan. Ovo je bila dobra prilika da steknete nova fudbalska znanja i umeće, kao i da se upoznate s načinom života u porodici koja se zove Partizan, dok će oni koji su pokazali najveći talenat zasigurno biti praćeni u daljem razvoju i otvoriće im se vrata da u budućnosti postanu i aktivni članovi našeg kluba – poručio je Vranić.

Za najperspektivnijeg učesnika kampa proglašen je mladi fudbaler paljanske ŠF „Piksi“ Aleksandar Obradović, kome su se na taj način dobrano otvorila vrata za ulazak u omladinske pogone srpskog šampiona.

– Navijam za Partizan – kao iz topa je, otresito, precizno i snažno, baš kao što to čini i svojom ubojitom ljevicom, ispalio plavokosi paljanski fudbalski čarobnjak, ne krijući da bi volio da uskoro i zvanično obuče crno-bijeli dres Partizana.

Zadovoljni su bili i njegovi roditelji, baš kao i predsjednik ŠF „Piksi“, Srđan Delipara, i direktor, Goran Ivković, koji su podsjetili da je Obradović na praktično svim turnirima na kojim je nastupao, a bilo ih je mnogo širom regiona, pokazivao zavidan kvalitet.

– Njega su ranije zapazili skauti Crvene zvezde i još nekih klubova u regionu, a sada je, kako ste i sami čuli, veoma interesantan i Partizanu, što dodatno ukazuje na to da je pred ovim dječakom, koji je tek završio šesti razred osnovne škole, blistava fudbalska budućnost – kaže Ivković, ne krijući da ovo priznanje doživljava i kao potvrdu kvalitetnog i dobrog rada u ŠF „Piksi“, čiji polaznici u znatnom broju kucaju na vrata vrhunskih klubova.

„Vitinka“ uz talente

U paljanskoj ŠF „Piksi“ ističu da posebnu zahvalnost duguju preduzeću „Vitinka“, koje je i omogućilo njihovom pulenu da bude polaznik Partizanove ljetne škole fudbala na Jahorini.

– „Vitinka“ je i ovog puta potvrdila da podržava mlade i talentovane sportiste i zaslužuje sve pohvale, jer bez takve podrške naš perspektivni igrač Aco Obradović vjerovatno ne bi došao u priliku da svoj talenat pokaže i u radu ovako prestižnog fudbalskog kampa – ističu Ivković i Delipara.

(Fokus / foto: Palelive.com – arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare