Aleksandar Kosorić potpisao za irački Erbil

0

Paljanin Aleksandar Kosorić dosadašnji igrač Radničkog iz Kragujevca potpisao je novi ugovor sa iračkim Erbilom, koji vodi hrvatski trener Rodion Gačanin.

Kosorić je potpisao ugovor na godinu dana. Erbil je branilac titule prvaka u Iraku, igra na stadionu čiji je kapacitet 40.000 mjesta, što ga čini drugim po veličini stadionom u zemlji, iza „Al šaab“ stadiona u Bagdadu. Erbil je osnovan 1968. godine, a prvi je irački klub koji je svojevremeno počeo da dovodi strance.

„Navijači su me primili sa oduševljenjem jer sam najavljen kao bivši igrač Partizana, što je za njih velika stvar. Ovdje u Erbilu smatraju da su najbolji igrači i dalje na prostoru bivše Jugoslavije. Trener Radion Gračanin je insistirao da me dovedu po svaku cijenu. On je jedan od najtrofejnijih stručnjaka jer je za 12 godina osvojio 14 titula (Kuvajt, S. Arabija, Emirati, Sudan, Bahrein…). Klub je u posljednjih šest godina tri puta bio prvak. Prošle godine su izgubili finale AFC kupa i ove godine rade na tome da osvojimo taj azijski kup i prvenstvo. Trenutno u klubu igraju tri reprezentativca Iraka, a prošle godine je iz kluba otišlo devet igrača. Uprava od mene očekuje mnogo, da budem najbolji igrač lige i da im donesem trofej“, prenosi prve utiske Aleksandar.

Erbil je četvrti grad po veličini u Iraku sa populacijom od oko 1,3 miliona ljudi (iza Bagdaga, Basre i Mosula). Nalazi se na sjeveru Iraka, a naseljavaju ga pretežno Kurdi.

„Grad je zaista lijep, spoj starog i modernog. Glavna sirovina je nafta i od nje se finansiraju svi veći projekti u oblasti Kurdistana. Što se tiče bezbjednosti ovdje nema nikakvih problema“, zaključuje Aleksandar Kosorić.

Kosorić je karijeru počeo u FK Romanija Pale, nastavio u Slaviji iz Srpskog Sarajeva, kada je nastupao za mladu Reprezentaciju BiH. Iz Slavije je prešao u Partizan (2008/2009). 2010. godine Kosorić prelazi u Rad, a transfer u Radnički je došao u februaru 2012. godine.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare