Aleksandar Kikić i Teodora Božović – sportisti godine

0

ZVORNIK – Fudbaler Fudbalskog kluba „Drina“ Aleksandar Kikić proglašen je danas za najboljeg sportistu opštine Zvornik u 2014. godini, dok je za najbolju sportistkinju izabrana Teodora Božović iz DŽudo kluba „Srpski soko“.

Kikić je izrazio zadovoljstvo što mu je pripala titula najboljeg sportiste, s obzirom da u Zvorniku ima veliki broj kvalitetnih sportista.

Božovićeva je rekla da joj je velika čast što je izabrana za sportistkinju godine i da se osjeća predivno, jer je trud, koji je uložila u ovaj sport, došao do izražaja ovim laskavim priznanjem.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović naglasio je da će lokalna zajednica nastaviti da stimuliše razvoj i rad svih sportskih klubova na prostoru opštine.

„Nastojaćemo da svim sportistima pomognemo da dođu do što boljih rezultata, čime će na takmičenjima uspješno predstavljati i sebe i grad iz kojeg dolaze“, rekao je Stevanović.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Mustafa Tuhčić iz kajak kanu kluba, za najboljeg trenera Duško Kusmuk iz Tekvando kluba. Najbolji trener mlađih kategorija je Dejan Galić iz Košarkaškog kluba, dok je za najbolji klub proglašen Fudbalski klub „Drina“.

Specijalno priznanje za doprinos u razvoju sporta na području zvorničke opštine dobili su Fabrika „Alumina“, novinar Drago Gajić, zatim Miloš Blagojević iz Rafting kluba „Eko Drina“, te Dušan Novokmet i Mladen Stanarčević iz Rukometnog kluba „Drina“.

U muzičkom dijelu izbora sportiste godine nastupili su Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i Osnovna muzička škola.

Izbor sportiste godine održan je u okviru tradicionalne kulturno-duhovne i sportske manifestacije „Svetosavska nedjelja“, posvećene prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi.

Pokrovitelj ove manifestacije je opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare