Aktivnosti upoznavanja na opasnosti od mina

0

ZVORNIK – Na području regije Birač počela je realizacija aktivnosti upozoravanja na opasnost od mina u ugroženim zajednicama koje su pretrpjele poplave, a zagađene su minskim poljima.

Aktivnost je organizovalo Društvo crvenog krsta/križa BiH, koje je formiralo tim sastavljen od instruktura za upozoravanje na opasnost od mina čiji je vođa Dejan Galić, radnik zvorničke Službe civilne zaštite i predsjednik opštinskog Crvenog krsta Zvornik.

„U regiji Birač obuhvaćene su opštine Bratunac, Milići, Šekovići i Zvornik i održali smo prve radne sastanke sa predstavnicima škola, lovačkih udruženja, civilne zaštite i Crvenog krsta na kojima smo ih upoznali sa planiranim aktivnostima i dogovorili pojedinosti s ciljem njihove realizacije“, rekao je Galić.

On je naveo da su na području zvorničke opštine obuhvaćeni svi učenici od šestog do osmog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“, područna škola Petkovci i 58 učenika Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Drinjači, te 300 lovaca Lovačkog udruženja „Soko“ iz Kozluka i 350 lovaca Udruženja „Vukovi sa Drine“ iz Zvornika.

„Za ciljne grupe predviđene su prezentacije i predavanja, a uz to je planirana i podjela prigodnog materijala sa porukama `Misli mine` – za učenike rasporedi časova i sveske, a za lovačka udruženja vreće, rukavice i kompleti prve pomoći“, rekao je Galić.

Prema njegovim riječima, planom je definisano da prezentacije o opasnosti od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava /NUS/ u školi u Petkovcima i u Drinjači bude 28. januara, dok će za lovce „Sokola“ biti 26. decembra, a za „Vukove sa Drine“ 28. decembra.

Cilj projekta, koji će trajati do 30. januara jeste da se još jednom ukaže na opasnost od mina i da se podigne nivo svijesti o postojanju mina u lokalnoj zajednici, te da se kod učenika još jednom izvrši edukacija o tome kako da se ponašaju u slučaju da naiđu na NUS ili minu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare