Danas je na Jahorini realizovana akcija pošumljavanja planine kojom je zasađeno 10.000 novih sadnica smrče i bijelog bora. Povodom ovog događaja organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

O značaju i važnosti ovakvih akcija on je rekao da je danas u toku realizacija akcije pošumljavanja Jahorine, još jednog projekta u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina.

Ovu akciju, kako kaže LJevnajić, realizuju u saradnji sa javnim preduzećem Šume Srpske i Šumsko gazdinstvo Jahorina, te im se zahvaljuje na odličnoj saradnji i podršci na ovom, ali i ostalim projektima koji su u toku na Jahorini.

LJevnajić je rekao da su ih podržali i hotel Termag i BAT, ski instruktori, ali i Međunarodni centar za mir, koji se sa svojom redovnom akcijom pošumljavanja BiH planina priključio akciji.

Danas je OC Jahorina dobio i Povelju za izuzetnu aktivnost i doprinos obilježavanju Međunarodnog dana mira, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.

On je dodao da je Jahorina trenutno jedno od najvećih gradilišta i da neki od infrastrukturnih projekata podrazumijevaju i sječu šume, te da su odlučili da se oduže prirodi na ovaj način.

U planu je, kaže LJevnajić, da danas bude zasađeno 10.000 sadnica smrče i bijelog bora na lokalitetu iznad Ciljne kuće.

„Projektom je predviđeno da ova lokacija bude pošumljena kako bi zaštitila ski staze od vjetra ali i uljepšala izgled planine“, rekao je LJevnajić i dodao da na Jahorini postoji još mnogo lokacija pogodnih za pošumljavanje koje će obuhvatiti u nekim narednim akcijama.

„U planu je i pošumljavanje lokacije oko vještačkog jezera koje će biti dosta manjeg obima ali će itetako doprinjeti ljepšem izgledu ove atraktivne lokacije na kojoj se nalazi i naš novi restoran“, rekao je u svom obraćanju LJevnajić.

„Olimpijski centar kao društveno odgovorna i ekološki osviješćena kompanija, itekako brine o resursima Jahorine i učinićemo sve da ovakve akcije u narednim godinama budu samo veće i brojnije, te da za svako posječeno drvo zasadimo najmanje četiri nova“, rekao je LJevnajić danas na konferenciji za medije.

Takođe je izjavio da u današnjoj akciji učestvuje više od 80 volontera koji zajedno žele podići svijest o važnosti i zaštiti šume kao jednog od najvažnijih resursa i da je svako zasađeno drvo veliki dar za planinu, ali i poklon budućim generacijama.

Jahorina postaje centar koji ostvaruje vrhunske rezultate u svakom segmentu poslovanja, ali uz sve to i jedna pozitivna sredina koja svojim društveno odgovornim radom daje odličan primjer poslovanja jednog turističkog centra.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare