Akcija za pomoć slijepoj djevojčici

0

FOČA – Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Tračak nade“ i Omladinski pokret Foča pokrenuli su u saradnji sa opštinom humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za slijepu djevojčicu Katarinu Vasiljević iz Broda na Drini koja sa majkom, bratom i bakom živi u teškim uslovima.
Četrnaestogodišnja Katarina je od rođenja dijete sa posebnim potrebama, slijepa je, teško komunicira sa okolinom i potrebna joj je cjelodnevna njega.

Ona sa porodicom živi u baraci sa urušenim zidovima, krovom koji prokišnjava, te bez kupatila. Otac ih je napustio, a samohrana majka Biljana zaposlena je u pilani u Brodu.

Tokom školske godine, opština Foča plaća djevojčici smještaj u specijalizovanoj ustanovi u Gradišci, dok ostatak godine o njoj brinu majka i baka.

„Doniraću jer svaki čovjek zaslužuje pristojan dom“ naziv je akcije prikupljanja novca koja je pokrenuta u lokalima i trgovinskim radnjama u Foči.

Predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić kaže da je opština Vasiljevićima dodijelila stan u Brodu, koji je potrebno adaptirati.

„Za adaptaciju stana potrebno je od 6.000 do 7.000 KM. Iz kabineta načelnika obavijestili su nas da je Biljanin poslodavac iz Broda izrazio želju da pomogne u adaptaciji stana“, kaže Mandić.

Novac za adaptaciju stana može se uplatiti na žiro-račun „Tračka nade“ u Hipo Alpe Adria banci na broj 552-024-000-26-55-620.

Žiro-račun Biljane Vasiljević posredstvom kojeg se može pomoći ovoj porodici je 555-8000026766186 /Nova banka Foča/, a Biljanin kontakt telefon je 065/200- 310.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare