Akcija sterilizacije pasa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo potpisala je sa britanskom dobrotvornom organizacijom „Dog trast BH“ /Dogs Trust BH/ sporazum o kastraciji i sterilizaciji pasa lutalica, rekao je načelnik ove lokalne zajednice LJubiša Ćosić.Ćosić je rekao novinarima da je riječ o o projektu koji podrazumijeva sterilizaciju i kastrtaciju 3.000 pasa na području Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo.

On je naglasio da će na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža od 30. maja do 30. juna biti sterilizovano i kastrirano oko 500 pasa.

„Naš doprinos u ovom projektu je skroman i odlučili smo se da uđemo u to procijenivši da će metode koje će se provoditi dovesti do smanjenja broja agresivnih pasa na ulicama grada i da će biti manje napada na građane“, rekao je Ćosić.

On je naveo da je jutros imao sastanak sa veterinarima koji će učestvovati u ovom projektu, koji ni na koji način ne ugrožava aktivnosti koje se vode u Azilu za pse u Istočnom Starom Gradu.

Ćosić je izrazio nadu da je grad Istočno Sarajevo konačno na tragu dobrog rješenja za funkcionisanje Azila i da će sredstva koja uplaćuju opštine biti iskorištena u te svrhe.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare