Akcija pomoći za slijepu djevojčicu

0

FOČA – Omladinski pokret Foča i Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Tračak nade“ prikupljaju danas na fočanskom Gradskom trgu pomoć za slijepu djevojčicu Katarinu Vasiljević koja sa majkom, bratom i bakom živi u teškim uslovima.
Novac se prikuplja za adaptaciju stana za ovu porodicu iz fočanske Mjesne zajednice Brod na Drini.

Četrnaestogodišnja Katarina je od rođenja dijete sa posebnim potrebama, slijepa je, teško komunicira sa okolinom i potrebna joj je njega 24 sata.

Ova porodica živi u ruiniranoj baraci, sa urušenim zidovima, krovom koji prokišnjava i bez kupatila. Otac ih je napustio, a samohrana majka Biljana zaposlena je u pilani na Brodu.

Opština je Vasiljevićima dodijelila stan, takođe, u Brodu, a za njegovu adaptaciju potrebno je 9.000 KM.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić kaže da je do sada, putem kutija koje su bile postavljene u više lokala i prodavnica, te uplatama na žiro-račun, prikupljeno oko 2.200 KM.

„Danas smo na trgu od 10.00 do 17.00 časova, odziv je solidan, građani su kao i uvijek velikodušni. Potrebno je da sakupimo još nešto više od 6.000 maraka, a nadamo se da će se u akciju uključiti i građevinske firme donacijama u građevinskom materijalu“, rekao je Mandić.

Žiro-račun za uplatu pomoći je: 552 024 000 26 55 620, u Hipo Alpe Adria banci, sa naznakom „za porodicu Vasiljević“, a na broj telefona 066/892-322 ili porukom na fejsbuk stranicu Omladinskog pokreta Foča, mogu se javiti svi koji žele da pomognu nabavkom materijala za adaptaciju stana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare