Akcija dobrovoljnog darovanja krvi

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinski odbor SDS-a Istočna Ilidža organizovao je danas akciju dobrovoljnog darovanja krvi s ciljem pomoći Službi za transfuziju krvi Bolnice Kasindo.

Za ovu humanitarnu akciju prijavilo se između 50 i 70 davalaca krvi.

Zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač, koji je i sam darovao krv, rekao je novinarima da je ovo skromna pomoć opštinskih odbora SDS-a Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža zdravstvenom sistemu Republike Srpske, posebno bolnici Kasindo.

„Ovo je, ujedno, i poruka da nam je do te zdravstvene ustanove veoma stalo i da ćemo i ovakvim aktivnostima učiniti sve da ona nastavi da funkcioniše“, naglasio je Kovač.

Prema njegovim riječima, cilj ljudi koji danas učestvuju u ovoj akciji jeste da pomognu svim građanima koji potraže pomoć u ovoj bolnici.

Šef Službe za transfuziju krvi Bolnice Kasindo Mirna Milošević-Ašonja izrazila je nadu da će današnja akcija darovanja krvi pomoći da se povećaju zalihe ove službe koje su u ljetnjim mjesecima nešto manje nego inače.

„Građani se interesuju za davanje krvi i dolaze svakodnevno u našu službu. Ovo je prva akcija u julu, a druga će biti organizovana krajem jula“, navela je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare