Akcija čišćenja opštine okupila 500 učesnika

0

Na Palama je danas počela velika akcija proljećnog čišćenja kojoj se odazvalo 500 učesnika.
Ovoj akciji odazvala su se paljanska preduzeća, ustanove, studenti, đaci, mališani vrtića „Bubamara“, te sportske, nevladine i organizacije mladih pri političkim partijama, kao i udruženja građana.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović naveo je da je dobro što svaku ljetnu sezonu počinju na ovaj način, podizanjem ekološke svijesti, čišćenjem i uređenjem lokalne zajednice.

„Naše Pale moramo da održavamo čistim, a to doprinosimo i kroz sadnju drveća, cvijeća, održavanjem zelenih površina“, rekao je Jugović i zahvalio svima koji svojim ponašanjem čuvaju okolinu.

Direktor paljanskog preduzeća „Komunalno“ Bogdan Klačar izjavio je da je organizovana tradicionalna akcija čišćenja Pala kojoj se odazvalo 500 učesnika, s ciljem da se podigne ekološka svijest, te da najmlađe stanovnike poduče očuvanju životne sredine.

Klačar je rekao da su podijeljene vreće, rukavice, a mlađi učesnici raspoređeni u užem centru opštine.

„Obuhvaćena su izletišta, ruralni dijelovi, magistralni put, lokalitet Jahorina, Dvorišta, dio učesnika je u Sumbolovcu kod pećine Orlovača, koja će uskoro biti otvorena za posjetioce“, napomenuo Klačar.

On je dodao da će danas simboličnim gestom obilježiti zaštitu životne sredine i posaditi pet pančićevih omorika i pet tisa.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina izrazio je zadovoljstvo što je ova akcija prešla u tradiciju, koja je ove godine okupila uglavnom mlade jer na taj način bude svijest kod njih za očuvanje i zaštitu životne sredine.

On je pohvalio osnovne škole koje u kontinuitetu sprovode aktivnosti na prikupljanju plastičnog otpada u opštini Pale, te dodao da imaju i ekipe na lokalitetu Podgrab i Mokro.

Škipina je rekao da je Skupština opštine Pale formirala tijelo koje će se baviti zaštitom životne sredine na sveobuhvatniji način

Predsjednik opštinskog odbora Mladih SNSD-a Pale Luka Cicović pohvalio je inicijativu za čišćenje grada čiji je cilj buđenje svijesti kod građana o očuvanju životne sredine.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Screenshot / Fb)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare