„Ajvarijadom“ počela kampanja „Zdrava hrana – Sutjeska“

0

FOČA – U Nacionalnom parku „Sutjeska“ danas je održana manifestacija „Ajvarijada“ kojom je počela kampanja „Zdrava hrana – Sutjeska“, u okviru koje će se brendirati proizvodi pripremani u Nacionalnom parku.

Proizvodi se pripremaju na potpuno prirodan način, po tradicionalnim recepturama, koje se prenose sa koljena na koljeno.

Desetak ekipa ispred restorana „Komlen“ u Dolini heroja pravilo je ajvar po domaćoj recepturi, a brojni gosti i posjetioci imali su priliku da degustiraju i kupe ajvar za svoje potrebe.

Ajvar proizveden na ovoj manifestaciji biće uvršten u ponudu restorana „Komlen“ i drugih ugostiteljskih objekata Nacionalnog parka.

Kako je rečeno Srni u Nacionalnom parku „Sutjeska“, osim „Ajvarijade“, u okviru kampanje planirane su brojne aktivnosti, poput pripreme sokova, džemova, slatka od borovnica, brusnica, šljiva i drugog voća koje raste u Parku, potom priprema sezonskih salata, turšija, ajvara i ostalih tradicionalni proizvoda.

Vršiće se i prerada i pakovanje ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, meda i drugih prirodnih proizvoda tokom cijele godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare