“Ajvarijadom” počela kampanja “Zdrava hrana – Sutjeska”

0

FOČA – U Nacionalnom parku “Sutjeska” danas je održana manifestacija “Ajvarijada” kojom je počela kampanja “Zdrava hrana – Sutjeska”, u okviru koje će se brendirati proizvodi pripremani u Nacionalnom parku.

Proizvodi se pripremaju na potpuno prirodan način, po tradicionalnim recepturama, koje se prenose sa koljena na koljeno.

Desetak ekipa ispred restorana “Komlen” u Dolini heroja pravilo je ajvar po domaćoj recepturi, a brojni gosti i posjetioci imali su priliku da degustiraju i kupe ajvar za svoje potrebe.

Ajvar proizveden na ovoj manifestaciji biće uvršten u ponudu restorana “Komlen” i drugih ugostiteljskih objekata Nacionalnog parka.

Kako je rečeno Srni u Nacionalnom parku “Sutjeska”, osim “Ajvarijade”, u okviru kampanje planirane su brojne aktivnosti, poput pripreme sokova, džemova, slatka od borovnica, brusnica, šljiva i drugog voća koje raste u Parku, potom priprema sezonskih salata, turšija, ajvara i ostalih tradicionalni proizvoda.

Vršiće se i prerada i pakovanje ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, meda i drugih prirodnih proizvoda tokom cijele godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments