Ahmetovićeva izjava uvreda za klub i grad

0

ISTOČNO SARAJEVO – Navijači i rukovodstvo Fudbalskog kluba /FK/ “Slavija” iz Istočnog Sarajeva odbacuju izjavu potpredsjednika SDA Sadika Ahmetovića da su navijači ovog kluba učestvovali u paljenju zgrade Predsjedništva i zastave BiH tokom demonstracija u Sarajevu i smatraju je uvredom.


Direktor FK “Slavija” Zdravko Šavija rekao je na konferenciji za novinare da je Ahmetovićeva izjava uvreda za Istočno Sarajevo, FK “Slaviju” – najstariji fudbalski klub na Balkanu i njegove navijače, popularne “Sokolove” koji nikada nisu nijednim svojim potezom napravili eksces na teritoriji BiH.

“Poručio bih Ahmetoviću i svim ostalim političarima iz Federacije BiH da se sklone od `Sokolova`, ali i od navijača `Borca`, `Rudara`, `Radnika`, `Leotara`, da ne diraju klubove iz Republike Srpske i da svoje probleme rješavaju u svom dvorištu. Neka se sklone od našeg dvorišta i Republike Srpske”, istakao je Šavija.

On je poručio da je Ahmetović, kao bivši ministar bezbjednosti, mogao da zatraži zvanični izvještaj MUP-a Sarajevskog kantona koji ima snimljeno kamerama ko je i šta sve radio, a ne da odgovornost prebacuje na Republiku Srpsku.

Jedan od osnivača i dugogodišnji vođa navijačke grupe “Sokolovi” Natko Sudžuka rekao je da navijači “Slavije” od Ahmetovića traže da im uputi izvinjenje, kao i gradu Istočno Sarajevo, najavivši da će, u suprotnom, pravnim putem zatražiti zaštitu.

On smatra da Ahmetović nije sam izmislio optužbe na račun “Sokolova” nego da je to pripremila grupa ljudi.

Demantujući da su navijači “Slavije” učestvovali u protestima u Sarajevu, Sudžuka je rekao da takvim skupovima ne bi prisustvovali ni kada bi bili održani u Istočnom Sarajevu, te apelovao da navijačke grupe u BiH ne nasjedaju na provokacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments