Abazovićima odbijena odšteta

0

Abazovićima odbijena odšteta

ROGATICA – Odštetni zahtjev porodici Dragomira Abazović, čija je supruga Rada ubijena, a sin Dragoljub ranjen prilikom pokušaja pripadnika EUFOR-a da ga uhapse 5. januara 2006. godine selu Bjelogorci kod Rogatice je odbijen i nemaju pravo na žalbu.

Potvrdio je ovo „Glasu Srpske“ najstariji Dragomirov sin, Goran Abazović, koji je kazao da je ovu informaciju dobio od pukovnika Austrijske vojske iz Glavne komande EUFOR-a u Sarajevu Gerharda Peternela, u kome se, pored ostalog, kaže da se odbija njihov odštetni zahtjev, jer je EUFOR u Bjelogorcima radio „u skladu sa mandatom koji mu je dat Rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija“.

– Navod da je „ova odluka konačna i ne dozvoljava žalbu pred Komisijom za odštetne zahtjeve i Arbitražnim tribunalom“ po svemu sudeći bilo je presudno da od rada na našem slučaju digne ruke i drugi naš advokat, kao što je to uradio prvi Duško Tomić – rekao Goran Abazović.

On se prisjeća da osim što mu je tada poginula majka, povrede opasne po život zadobio je i njegov devetogodišnji brat Dragoljub.

– Dragoljub je pogođen kuršumom s leđa. Oštećen mu je dio kičmenog stuba, lijeva noga, abdomen i tanko crijevo – kazao je Goran i dodao da je u njihovom slučaju sve u rukama EUFOR-a, a po svim božijim i ljudskim pravima trebalo bi da u ovom sporu odlučuje neko treći, neutralan.

Bole rane

Goran Abazović kaže da bole dvostruke rane: za izgubljenom majkom koja nije mogla biti tu kada mu je najviše trebala i teške povrede koje su pripadnici EUFOR-a nanijeli njegovom bratu Dragoljubu.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare