Skupština grada sutra o izgradnji Bolnice Kasindo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo počeće i sutrašnju sjednicu informacijom o realizaciji zaključaka u vezi sa izgradnjom Bolnice Kasindo. Odbornici su na prošloj sjednici informisani o tome da nacionalni koordinator za program „HIPERB“ ne može da definiše obaveze i rokove kada je riječ o rekonstrukciji paviljona „Srbija“ u Kasindolu, jer cjelokupnim procedurama upravljaju predstavnici Vlade Grčke – grčki parlament u decembru prošle godine odobrio je realizaciju ovog projekta.

Grčka je zauzela pozitivan stav kada je riječ o raspisivanju tendera za izvođača radova za rekonstrukciju paviljona „Srbija“.

Direktor Bolnice Kasindo Siniša Zubić na pretprošloj sjednici upoznao je odbornike o tome da bi Grčka trebalo da obezbijedi 1.920.000 evra, Savjet ministara BiH 1.636.000 evra i Ministarstvo zdravlja Srpske 1.200.000 evra. Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo obavezalo se da će obezbijediti preostalu opremu koja bi trebalo da bude instalirana, jer je umjesto prvobitno predviđenih tri sada u planu pet operacionih sala.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo smatraju da treba istrajati u nastojanjima da problem bolnice u Kasindolu konačno bude riješen.

Planirano je da u paviljonu „Srbija“ hirurški blok zauzima 35 000 metara kvadratnih, a uz njega bi bila vezana ostala odjeljenja nove bolnice površine od 10 000 do 12 000 metara kvadratnih, ili 220 kreveta.

Na dnevnom redu sutrašnje Skupštine nalaze se informacije o cijenama komunalnih usluga na području grada, preventivnom djelovanju protiv upotrebe droga i opojnih sredstava, te o radu radnih tijela Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Odbornici će razmatrati i izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog prevoza na području grada za 2011. godinu i prijedlog mjera za poboljšanje, kao i izvještaj o utrošku finansijskih sredstava datih srednjim školama u prošloj godini, kao i plan utroška za ovu godinu po budžetu grada.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare