Usvojen Prostorni plan opštine Milići

0

MILIĆI – Odbornici Skupštine opštine Milići danas su na redovnom zasjedanju usvojili Prostorni plan od 2011. do 2031. godine, koji je prvi planski dokument tog tipa u 20 godina postojanja ove opštine. „Privodimo kraju jedan značajan posao za budućnost opštine Milići. Ako je Prostorni plan Republike Srpske njen tehnički ustav, tako je i prostorni plan svake opštine tehnički statut te opštine“, kazao je Bijelić.

Šef za izradu Prostornog plana Branislav Bijelić kao najznačajnija rješenja izdvojio je gasifikaciju opštine Milići, širenje vodovodnog i kanalizacionog sistema sa izgradnjom postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda na lokalitetu Dubničkog mosta, te proglašenje

„Tu su i izgradnja mini-hidroelektrana na Drinjači, Zelenom i Studenom Jadru i formiranje dvije nove proizvodno-poslovne zone u Podgori i Jatarištu“, rekao je Bijelić i dodao da je planirano i proglašenje 11 nacionalnih spomenika.

Plan jedino nisu podržali odbornici bošnjačkih stranaka, sa obrazloženjem da može da ugrozi imovinska prava Bošnjaka u dijelu koji se odnosi na proglašenje proizvodno-poslovne zone u Jatarištu.

Na Planu se radilo 15 mjeseci, a u fazi javnog uvida stiglo je 36 primjedbi, od kojih je djelimično ili potpuno usvojeno nešto više od polovine.

Izradu dokumenta, povjerenu banjalučkom „Urbis centru“, finansirao je Razvojni program Ujedinjenih nacija za region Srebrenice sa 100.000 KM.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare