Održano humanitarno guslarsko veče

0
Održano humanitarno guslarsko veče

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu održano je guslarsko humanitarno veče u organizaciji Guslarskog društva i Pjevačke grupe „Rade Jamina“ s ciljem prikupljanja pomoći za potrebe višegradskog Udruženja osoba sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“.

Predsjednik Pjevačke grupe „Rade Jamina“ Darko Lečić rekao je da je prodato oko 300 ulaznica, a da su sponzori bili opština Višegrad, preduzeća Hidroelektrana „Višegrad“ i „Adria“ iz ovog mjesta, te opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

„Na ovoj večeri nastupio je veliki broj guslara, muških i ženskih pjevačkih grupa iz cijele Republike Srpske, Srbije i Crne Gore da zajedno učestvuju u ovoj humanitranoj večeri“, istakao je Lečić.

Predsjednik Udruženja epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće Žarko Koprivica rekao je da se ovo udruženje rado odaziva na pozive prijatelja iz drugih gradova za učešće u humanitarnoj večeri.

„Večeras smo se predstavili pjesmama iz našeg kraja, to je naša tradicija, zato smo i osnovali društvo da bi sačuvali tradiciju. Svake godine pravimo humanitarni program u našem gradu i ta sredstva uručimo onima kojima je najpotrebnije“, napomenuo je Vuković.

Predsjednik Udruženja „Moj prijatelj“ Dragana Antić rekla je da ova podrška mnogo znači.

„Mi smo jako srećni što postoje ljudi koji misle na nas i na našu djecu i da se mi osjetimo kao dio kolektiva da znamo da pripadamo negdje, a i da nam pomognu i finansijski, što je potrebno našim porodicama“, dodala je Antićeva.

Ona je napomenula da ovo udruženje broji 20 članova uzrasta do 18 godina.

Član Udruženja „Moj prijatelj“ Goran Lučić rekao je da je humanitarno veče sinoć dobro proteklo i zahvalio ljudima koji su pomogli djeci da se uključe u život zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare