Pribavio protivpravnu imovinsku korist od 360 KM

0

ZVORNIK – Protiv lica čiji su inicijali V.L. /74/ iz Zvornika podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Sumnja se da je V.L. u septembru 2016. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku sačinio i ovjerio pečatom preduzeća šest fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju naknada za registraciju dva vozila koja su u vlasništvu njegovog preduzeća.

Osim toga, ovo lice je sačinilo dva fiktivna naloga o prenosu sredstava preduzeću koje se izvršilo tehnički pregled ova dva vozila, a naloge je ovjerilo lažnim pečatom banke iz Zvornika i priložilo ih u postupku registracije vozila.

Na ovaj način, V.L. je počinilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, čime je oštetilo budžet Republike Srpske za 231 KM i preduzeće za tehnički pregled vozila za 130 KM i time preduzeću čiji je vlasnik i odgovorno lice pribavio protivpravnu imovinsku korist od 361 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare