Gradonačelnik primio predstavnike Saveza slijepih

0
Gradonačelnik primio predstavnike Saveza slijepih

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primio je danas, povodom Svjetskog dana vida, predstavnike Saveza slijepih iz sjeveroistočnog dijela Republike Srpske, naglašavajući da sa Gradskom organizacijom Saveza slijepih Zvornik postoji izuzetno dobra saradnja.

Stevanović je naglasio da Gradska organizacija Saveza slijepih već 20 godina organizovano nastupa, dodavši da je to jedan od načina da se bore za svoja prava i bolji status.

„Gradska uprava putem budžetske i drugih vidova podrške pokušava da olakša život slijepih i slabovidih lica u mjeri u kojoj to može“, rekao je Stevanović i dodao da podržava njihova nastojanja za boljim statusom u društvu.

Čestitajući jubilej 20 godina uspješnog rada ove zvorničke organizacije i Svjetski dan vida, Stevanović je naglasio da slijepa i slabovida lica treba svrstati u red najpriznatijih kategorija kada je riječ o materijalnim davanjima.

Predsjednik Gradske organizacije Saveza slijepih Zvornik LJubinko Rebić zahvalio je gradonačelniku povodom prijema i saradnje za koju je istakao da je u kontinuitetu dobra.

„Saradnja naše organizacije i Gradske uprave je u kontinuitetu dobra i želimo da se zahvalimo za to, ali i da pozovemo gradonačelnika i Gradsku upravu da nas snažnije podrže u 2018. godini“, rekao je Rebić.

On je istakao da je gradonačelnika upoznao o svim problemima sa kojima se ovaj savez susreće i izrazio nadu da podrška na rješavanju nekih od pitanja neće izostati ni u narednoj godini.

Povodom 20 godina uspješnog rada ove zvorničke organizacije i Svjetskog dana vida, Rebić je Stevanoviću uručio Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos u razvoju pokreta slijepih, zalaganje za prava i afirmaciju slijepih lica, kao i za usluge u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Na prijemu su, osim Rebića, bili potpredsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Jovica Mijatović, te predsjednici organizacija slijepih iz Istočnog Sarajeva i Vlasenice Momir Ašonja i Milenko Jović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare