Milica Pelemiš skokom u dalj od 5,14 metara Republički prvak

0

ZVORNIK – Učenica devetog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika Milica Pelemiš osvojila je na republičkom takmičenju u Banjaluci prvo mjesto u skoku udalj, ostvarivši dužinu od 5,14 metara.
Pelemiševa je rekla novinarima da njen rekord u skoku udalj iznosi 5,30 metara, dok je na Dječijem internacionalnim igrama u Turskoj skokom od 5,29 metara osvojila treće mjesto.

Podsjetivši da je nekoliko puta bila prvak BiH, Pelemiševa je rekla da joj je želja da se i dalje bavi ovom sportskom disciplinom.

„Razmišljala sam da odem u neki veći grad, ali je na tome i ostajalo, jer sve to još nije sigurno iz razloga što želim da se školujem“, rekla je ona i dodala da bi prihvatila kada bi bila neka ozbiljna ponuda iz Atletskog saveza Srbije, ali pod uslovom da ne zanemari školovanje.

Ona je rekla da će upisati gimnaziju i nastaviti da trenira, iako u Zvorniku ne postoje uslovi za treniranje i usavršavanje ove sportske discipline.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u ovoj školi Radosav Milošević rekao je da je Milica počela sa treninzima tek u šestom razredu i da od tada vidno napreduje u ovoj disciplini.

„Milica ima prirodnu brzinu, prirodan odraz, ali joj nedostaje mišićna masa. Kada bi neko sa njom radio ozbiljno, imali bismo izuzetnog sportistu u čiju bi sjenu pala mnoga imena“, rekao je Milošević i napomenuo da u Zvorniku nema uslova za tening, čak ne postoji ni staza, a ni jama za skakanje.

Prema njegovim riječima, da bi sportista napredovao mora svaki dan da trenira u odgovarajućim uslovima, jer se bez toga ne može računati na neki veći uspjeh.

On je dodao da to Milica nadoknađuje prirodnim darom, što nije dovoljno za vrhunske rezultate.

Milošević je naglasio da se u njegovih 35 godina staža nije pojavio talenat kakva je Milica, dodavši da bi ovaj sportski dragulj morao da iskoristi svoj urođeni potencijal i da postane vrhunski sportista.

Ističući da je u Banjaluci 4. maja na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske napravila sjajan rezultat i postala republički prvak, Milošević je rekao da je ona odličan učenik i da iz svih nastavnih predmeta ima sve petice.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Radomir Petrović izrazio je zadovoljstvo što je učenik ove škole Milica Pelemiš osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju, ističući da škola u granicama svojih mogućnosti daje punu podršku svim učenicima koji imaju dobre sportske i druge rezultate.

On je izrazio nadu da će Milica, koja ove godine završava deveti razred, nastaviti da se atletikom bavi i u srednjoj školi i da će postati vrhunski sportista, jer to uz malo truda, odgovarajućih uslova i uz urođeni potencijal koji ima, može ostvariti.

Petrović je podsjetio da je Osnovna škola „Sveti Sava“ jedna od rijetkih obrazovnih ustanova koja u više disciplina učestvuje na masovnim i pojedinačnim takmičenjima.

„Ekipa ove škole igra u subotu, 13. maja, finalnu utakmicu u malom fudbalu predstvljajući regije Birač i Semberiju, dok naredne subote, 20. maja, muška odbojkaška ekipa igra finalnu utakmicu“, rekao je Petrović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare