Drugi poraz Paljana

0

U šampionatu Republike Srpske zbog finalnih susreta u Kupu RS u muškoj i ženskoj konkurenciji tokom vikenda nisu igrani prvenstveni mečevi. Odbojkaši Jahorine igrali su odloženu utakmicu u Gradišci i zabilježili drugi ovosezonski poraz.
Paljani su odlično ušli u meč i riješili sa 25:15 za prednost od 1:0 u setovima. U nastavku su potonuli, a osjetilo se neigranje startera Srđana Furtule, Marka Simovića i Damjana Čvora. Na nervozu su dodatno uticale i sudijske odluke te uz dobru igru domaćin preuzima potpunu dominaciju za preokret 25:19, 25:17 i 25:16. i zasluženih 3:1.

Kod slavljenika igrom prednjače, Rajko Stijaković, Ivan Radenović, kapiten Darko Sandić i Strahinja Kravljača. Kod poraženog znali su da bljesnu, Đorđe Perišić, borbeni libero Nenad Pelemiš, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne gorčina poraza te im je samo, na kraju preostalo da domaćinu čestitaju na dobrom izdanju i zasluženoj pobjedi.

Narednog vikenda izabranici trenera Predraga Košarca koplja će ukrstiti u Loparama sa fenjerašem Majevicom, a sastav iz Gradiške ide na noge, lideru prvenstva u Modriču.

Sala SS i TŠ, Gradiška

Gledalaca oko 60

Delegat: Branislav Bošnjak / Derventa
Prvi sudija: Nijkola Lovrenovič / Banja Luka
Drugi sudija: Kristina Pantelić Babić / Banja Luka

OK „Gradiška “ Gradiška – MOK „Jahorina“ Pale 3:1 / 15:25 25:19, 25:17, 25:16

OK „Gradiška“: Vukašin Đorđić, Strahinja Kravljača, Zoran Danilović, Mladen Makivić, Rajko Stijaković, Mladen Šmitran, kapiten Darko Sandić, Slaviša Miodragović, Ivan Radenović, libero Nikola Todorović Trener Rajko Lajić

MOK „Jahorina“: Milomir Gutalj, Ratko Simić, Đorđe Perišić, Predrag Košarac, Bojan Aleksić, Todor Obradović, kapiten Bojan Tomić, Predrag Močević, libero Nenad Pelemiš Trener Predrag Košarac

Crveni karton: Bojan Tomić / Jahorina
Žuti kartom: Đorđe Perišić / Jahorina

Sa omjerom tri pobjede uz dva poraza i sa 9 osvojenih bodova odbojkaši Jahorine sa sastavom iz Gradiške dijele treću i četvrtu poziciju na ligaškoj tabeli. Zaostatak za prvoplasiranom Modričom je 5, a za drugoplasiranim Ljubinjem je 4 boda.

Tabela

1. Modriča 14
2. Ljubinje 13
3. Jahorina 9
4. Gradiška 9
5. Drina 6
6. C. Zvijezda 6
7. Tempo 3
8. Majevica 0

Parovi: 6. kolo / 5. i 6. novembar

Majevica – Jahorina
Modriča – Gradiška
Drina – Tempo
C. Zvijezda – Ljubinje

U Prvoj ligi Republike Srpske u konkurenciji odbojkaša igra osam ekipa. Poslije odigranih 14. kola, ligaškog dijela, četiri najbolja sastava kroz plej-of, odlučiće o prvaku i novom članu Premijer lige BiH.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare