Održano predavanje o rizicima društvenih mreža

0

U Srednjoškolskom centru na Palama danas je održano edukativno predavanje za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda o temi „Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovom pravilnom korištenju“.
Predavanje je organizovano u okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske.

Inspektor za opšti kriminalitet Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Vesna Stokanović istakla je da je riječ o prvom predavanju u ovoj godini, kao i nastavku preventivnih mjera i aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

„Današnje predavanje samo je jedno u nizu edukativnih predavanja koja će se u okviru navedenog plana realizovati i u drugim osnovnim i srednjim školama na području Centra. Sa rukovodstvima svih škola već je dogovoreno da se do kraja školske godine održi edukacija učenika i o drugim temama iz oblasti maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, zloupotrebe droga, te seksualnog zlostavljanja“, istakla je Stokanovićeva.

Pomoćnik direktora Srednjoškolskog centra na Palama Olivera Knežević rekla je da učenici ne znaju šta znači pravilno korištenje društvene mreže.

„Kod učenika moramo da probudimo svijest kako da pravilno koriste društvene mreže i ne zloupotrebljavaju ih, a to se postiže kroz razgovor u školi, sa porodicom, kroz edukativna predavanja koja ih upućuju koliko problema i bola mogu nekome da nanesu zloupotrebom interneta“, rekla je Kneževićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare