Uručena priznanja najboljim sportistima 2015. godine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić uručio je večeras nagradu najbolji sportista u 2015. godini članu DŽudo kluba „Randori“ Milošu Mandiću.
Mandić je zahvalio za dodijeljeno priznanje, istakavši da će ova nagrada za njega lično predstavljati veliki podstrek da istim žarom nastavi da trenira.

„Tokom 2015. godine postao sam seniorski prvak Republike Srpske i BiH, te juniorski prvak Balkana. To mi je najuspješnija godina otkako se bavim džudom“, rekao je Mandić.

Na ovogodišnjem izboru najboljih spotista opštine Istočno Novo Sarajevo drugo mjesto zauzela je Katarina Lemez iz Atletskog kluba „Slavija“, a treće član Karate kluba „Slavija“ Mladen Toskić.

Načelnik opštine LJubiša Ćosić izazio je zadovoljstvo što opština Istočno Novo Sarajevo već tradicionalno proglašava sportistu godine, istakavši da klubovi i sportisti iz ove lokalna zajednica iz godine u godinu ostvaruju sve značajnije rezultate.

On je izrazio opredjeljenje za nastavak jačanja sporta i klubova na području Istočnog Novog Sarajeva u kadrovskim kapacitetima i masovnosti članstva, ali i kroz podršku sportskoj infrastrukturi.

„U toku februara postavili smo rasvjetu na dva igrališta u Topliku i Miljevićima i od početka ove godine oko 60.000 KM uloženo je u sportsku infrastrukturu. Ponosan sam što smo u 2015. godini u potunosti realizovali 4,8 odsto budžetskih sredstva podrške pojedincima i sportskim klubovima“, rekao je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ne postoji klub ili pojedinac iz oblasti sporta, a da nije dobio finansijsku podršku ove lokalne zajednice.

„Smatram da je to mali doprinos rukovodstva ove opštine da su svi klubovi i pojedinci dobili određena sredstva čime su popravili svoj položaj, te popravili svoje rezultate“, dodao je Ćosić.

Nagradu najuspješnijem sportskom kolektivu u 2015. godini pripalo je Karate klubu „Slavija“, a priznanje „Goran Ivanković“ za poseban doprinos sportu dodijeljno treneru Ognjenu Crnogorcu iz Điju-đicu kluba „Slavija“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare