Pobjednik OŠ „Petar Petrović NJegoš“ iz Maslovare

0

Učenici Osnovne škole /OŠ/ „Petar Petrović NJegoš“ iz Maslovare, opština Kotor-Varoš, pobjednici su 14 republičkog kviz takmičenja o poznavanju Pokreta Crvenog krsta za učenike osnovnih škola koje je danas održano na Palama.


Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže, a treće mjesto učenici OŠ „Desanka Maksimović“ iz Prijedora.

Koordinator za rad sa podmlatkom i omladinom u Crvenom krstu Republike Srpske Veselinka Trobok istakla je da je na današnjem takmičenju učestvovalo devet ekipa iz cijele Srpske koje su pobijedile na školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima.

Trobokova je istakla da Crveni krst Srpske već 14 godina organizuje ova takmičenja za mlade, a cilj je da što se više mladih upozna o ovoj organizaciji, da se uključe u njen rad i postanu volonteri.

„Naša organizacija počiva na volonterizmu i nijedna aktivnost u Crvenom krstu ne može da se zamisli bez volontera. Najveći broj volontera imamo među školskom omladinom“, naglasila je ona.

Trobokova je istakla da je prva nagrada boravak u Kumboru 10 dana za pobjedničku ekipu, što je organizovano posredstvom Fonda dječije zaštite Republike Srpske.

Ona je naglasila da Crveni krst Republike Srpske trenutno priprema ekipe za takmičenje iz prve pomoći na nivou BiH, koje će biti održano 29. novembra.

Član pobjedničke ekipe Goran Kršić istakao je da je njegova ekipa pobijedila na opštinskom i regionalnom takmičenju i da su se dugo pripremali za republičko kviz takmičenje.

Kršić je naglasio da je već tri godine član Crvenog krsta, ističući da mladi u njegovom mjestu nisu dovoljno zainteresovani za rad u ovoj organizaciji.

On je naglasio da je najvažnije da mladi kada navrše 18 godina daju krv, da nauče da daju prvu pomoć i da se čuvaju mina.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare