Apel vozačima da poštuju saobraćajne propise

0

ZVORNIK – Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Zvornik apelovao je danas na vozače da poštuju saobraćajne propise s ciljem smanjenja saobraćajnih nesreća, posebno onih sa smrtnim ishodom.

Opštinski Savjet za bezbjednost saobraćaja je, povodom 16. novembra – Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, poručio vozačima i ostalim učesnicima u saobraćaju da naročito poštuju ograničenje brzine, izbjegavaju konzumiranje alkohola, upotrebljavaju pojas u vozilu i sve drugo što doprinosi bezbjednijoj vožnji.

S obzirom da se u narednom periodu očekuju padavine i niske temperature, Savjet apeluje na vozače da koriste zimsku opremu, a posebno zimske gume na vozilima, te da vozači izvrše kontrolu vitalnih sklopova svog automobila, čime će dati doprinos bezbjednom učešću u saobraćaju.

Savjet moli pješake da prije stupanja na kolovoz, bez obzira da li se nalaze na obilježenom pješačkom prelazu ili ne, propuste sva vozila koja se kreću po kolovozu i tako prvenstveno zaštite sebe, pa onda i druge učesnike u saobraćaju.

Pošto se u narednom periodu očekuju snježne padavine i niske temperature, Savjet apeluje i na preduzeće zaduženo za zimsko održavanje puteva da se pripremi za zimsku sezonu kako bi mogli blagovremeno da reaguju, očiste i održavaju sve putne pravce na teritoriji opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare