Evropski džudo kup za seniore okupio oko 300 takmičara

0

Na Palama se održava Evropski džudo kup za seniore i seniorke, na kojem učestvuje oko 300 takmičara iz 25 zemalja.

Predsjednik DŽudo saveza BiH Ognjen Pavlović rekao je novinarima da takmičari sa ovoga turnira ostvaruju bodove za svjetsku i olimpijsku rang-listu.

„Danas je prvi dan turnira i u finalu imamo predstavnicu BiH Anđelu Samardžić. Očekujemo još par naših takmičara da pokušaju doći do medalje. Nadam se da će takmičari ovaj put dati maksimum, kako bi potvrdili da džudo kao najtrofejniji olimpijski sport u BiH ima perspektivu“, istakao je Pavlović.

Pavlović, koji je i predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske, navodi da je velika čast dobiti organizaciju Evropskog seniorskog kupa od Evropske džudo unije, dok je u takmičarskom smislu pored ATP turnira, jedan od značajnih takmičenja u Republici Srpskoj i BiH.

Supervizor Evropske džudo unije za turnir Branislav Crnogorac kaže da je dvorana „Peki“ na Palama dobro sređena i primjerena tehničkoj organizaciji ovog veoma značajnog takmičenja za seniore, jer pobjednici dobijaju bodove.

On je izrazio uvjerenje da će ovo takmičenje još značajnije pokrenuti sport u Istočnom Sarajevu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da organizovanje takmičenja u ovoj lokalnoj zajednici shvataju kao ulaznicu za krupnije događaje.

„Ovo je jedan od najznačajnijih sportskih događaja omogućen postojanjem dvorane `Peki`, koja pruža idealne ulove. U budućnosti ćemo nastojati da ulažemo u sport i da prezentujemo džudo na najbolji način kao olimpijski sport“, istakao je Jugović.

Tehnički organizator je DŽudo savez Republike Srpske uz pomoć predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, Grada Istočno Sarajevo, opština Pale i Istočna Ilidža, kao i Olimpijskog centra „Jahorina“ i preduzeća „Sarajevo-gas“.

Anđela Samardžić osvojila zlatnu medalju

Reprezentativka BiH Anđela Samardžić osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji do 57 kilograma na Evropa džudo kupu „Istočno Sarajevo 2023“, koji je počeo danas na Palama.
Samardžićeva je do zlatne medalje stigla zahvaljujući pobjedi nad NJemicom Janom Cigler, a do finala je bila bolja od protivnica iz Italije, Češke i Belgije, saopštili su organizatori.

„Teško je, nikada i nije lako. Četiri pobjede rezultirale su zlatnom medaljom koju jesam priželjkivala, ali ne znam koliko sam bila realna u svojim željama“, rekla je Samardžićeva nakon pobjede u finalu.

Ona je prošle godine osvojila zlatnu medalju na istom takmičenju koje je održano u Sarajevu.

„Drago mi je da sam na ovaj način potvrdila dobru formu koju sam brusila za nastup na Svjetskom prvenstvu“, naglasila je Samardžićeva.

Prvog dana Evropa džudo kupa najuspješniji su bili džudisti iz Azerbejdžana, a turnir u sportskoj dvorani „Peki“ nastavlja se sutra.

Na Evropa džudo kupu za seniore i seniorke učestvuje oko 300 takmičara iz 25 zemalja.

Ovo takmičenje se boduje za svjetsku i olimpijsku rang-listu.

Tehnički organizator kupa je DŽudo savez Republike Srpske uz pomoć predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, Grada Istočno Sarajevo, opština Pale i Istočna Ilidža, kao i Olimpijskog centra „Jahorina“ i preduzeće „Sarajevo-gas“.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare