Jugović: Dodatno ćemo subvencionisati rad privatnih vrtića da zaštitimo budžete roditelja

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović donio je odluku da ova lokalna zajednica dodatno subvencioniše rad privatnih vrtića i na taj način izađe u susret i vrtićima i roditeljima čiji mališani tu borave.

Jugović je ovu odluku donio nakon današnjeg sastanka sa direktorima privatnih vrtića na području opštine Pale sa kojima je razgovarao o njihovoj namjeri da povećaju cijene usluga koje pružaju.

„Razumijemo vlasnike vrtića koji se suočavaju sa određenim problemima usljed promjenljivih okolnosti na tržištu, ali još više imamo razumijevanja prema roditeljima naših najmlađih sugrađana i stoga idemo i smjeru da im damo podršku i da ovo najavljeno poskupljenje ne utiče na njihove kućne budžete“, istakao je Jugović u izjavi za Srnu.

On je naglasio da na ovaj način opština Pale ne pokazuje samo brigu, već i odgovornost, te prati politike republičkih institucija koje kroz povećanje plata i penzija, novčanu pomoć određenim ciljnim grupama i različite mjere podrške građanima nastoje da amortizuju troškove koji su nastali kao posljedica globalnih dešavanja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare