Načelnik organizovao prijem

0

VLASENICA – Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević organizovao je danas prijem za predstavnike javnih, privrednih, vjerskih i kulturnih organizacija i institucija koje djeluju na području opštine, na kojem je istakao da je 2021. godina, bez obzira na pandemiju virusa korona, bila uspješna za ovu lokalnu zajednicu.

On je rekao da su uvažene sve organizacije i ustanove koje se finansiraju iz budžeta opštine, te da su realizovani mnogi infrastrukturni projekti, ali da je završetak nekih planiran za 2022. godinu.

„Završili smo stambeni objekat za raseljena lica, Policijsku stanicu, u završnoj fazi je projekat kružne raskrsnice. Raspisali smo tender za centralni trg i spomenik, da budemo prepoznatljivi po tome. Planirano je da završimo studentsko-đački dom, garaže u centru grada, pijacu, te uređenje industrijske zone `Kula-Zeban`, kada će se stvoriti uslovi za investiranje na ovom prostoru, uređenje Ski-centra `Igrišta` jer to je naš turistički potencijal“, naveo je Kraljević.

On je na današnjem prijemu zahvalio predstavnicima republičkih institucija, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Srbiji, te svim prijateljima koji su pomogli ovoj lokalnoj zajednici.

Kraljević je danas primio plaketu i Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske, za doprinos radu vlaseničkog Crvenog krsta. Priznanje mu je uručila sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Milena Neđić.

Načelnik uručio 40 poklon-paketa narodnoj kuhinji

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević uručio je danas 40 prehrambenih paketa korisnicima Narodne kuhinje, kao poklon za predstojeće praznike.

Kraljević je rekao da je uvijek spreman da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima, a da to mnogi i prepoznaju, zbog čega često nailazi na zahvalnost ljudi.

„Pomažem koliko mogu, u raznim segmentima života, da ljudi osjete da nisu zaboravljeni“, izjavio je Kraljević novinarima.

Teško oboljeli Rado Šarčević, koji je izbjegao iz Kladnja, rekao je da živi sam i da mu je načelnik dodijelio stan u Vlasenici.

„Riječ je o velikom dobrotvoru. Ovo nema nigdje, prezadovoljan sam, ovo se ne može opisati riječima“, izjavio je Šarčević.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Milena Neđić istakla je da je opština Vlasenica najveći donator Narodne kuhinje i da im je, zahvaljujući načelniku, obezbijeđen i opremljen besplatan prostor u kojem korisnici mogu da dobiju obrok.

„Trenutno se ovdje hrani 40 korisnika koji svakoga dana imaju po tri obroka i topli obrok koji nose kući. U paketima koje su dobili danas imaju prehrambene artikle i meso da mogu dostojanstveno da proslave božićne praznike“, rekla je Neđićeva.

Načelniku Kraljeviću je, zbog nesebične podrške koju pruža vlaseničkom Crvenom krstu i Narodnoj kuhinji, uručena plaketa i Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare