Ministarstvo i Ekonomski fakultet potpisali Memorandum o saradnji

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić i dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Radomir Božić potpisali su danas Memorandum o saradnji koji podrazumijeva ostvarivanje zajedničkih ciljeva iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Gašićeva je izjavila novinarima da Memorandum podrazumijeva, prije svega, saradnju resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske sa Ekonomskim fakultetom na Palama, posebno sa Odsjekom za turizam i ugostiteljstvo.

„Imamo odličnu saradnju sa ovom visokoobrazovnom ustanovom. Nadamo se da ćemo u narednom periodu iskoristiti njihova znanja u oblasti trgovine, što je od velikog značaja kako za Ministarstvo trgovine i turizma, tako i za Vladu Srpske. Treba da iskoristimo znanja naše akademske zajednice i ljudi koji se bave ovim poslom na odličan način“, rekla je Gašićeva.

Ona vjeruje da je ključ uspjeha u bilo kojoj oblasti upravo spajanje teorije i prakse, te da za isti sto treba dovesti i privredne subjekte i ljude iz nauke, ljude iz teorije koji će pružiti saznanja, analize, statistike i sve ono što je neophodno za donošenje ispravnih odluka u budućnosti.

„Upravo u tom smjeru i postoji ova saradnja sa Ekonomskim fakultetom. Nadamo se da ćemo u narednom periodu ovu saradnju usavršiti i unaprijediti“, rekla je Gašićeva.

Božić je zahvalio Gašićevoj za spremnost da u ime resornog ministarstva i dalje pomaže razvoj Ekonomskog fakulteta na Palama, te da sarađuju i djeluju u obostranom interesu.

„Saradnju smo počeli prije par mjeseci kroz aktivnosti na izradi Strategije razvoja turizma u Republici Srpskoj, gdje se stručni tim Fakulteta uključio u niz radionica koje su prethodile usvajanju tog dokumenta. Kroz kontakte koje smo napravili sa predstavnicima ministarstva prepoznali smo da imamo zajedničkih dodirnih tačaka i možemo pomoći jedni drugima“, naveo je Božić.

Božić ističe da na Fakultetu imaju specifičan studijski program kada su u pitanju Ekonomski fakulteti u BiH, a njegov naziv je Turizam i hotelijerstvo.

„Ono što je u fokusu Ministarstva trgovine i turizma Srpske se kroz određeni broj disciplina izučava na ovom fakultetu. Zato se trudimo da u kontinuitetu studentima damo odgovarajuće obrazovanje, standardizovano kakvo stiču na respektabilnim fakultetima u okruženju, ali i šire“, izjavio je Božić.

Božić se nada da će sa Ministartvom trgovine i turizma Republike Srpske sarađivati i ubuduće.

Povodom Dana Ekonomskog fakuleta, Božić je Gašićevoj uručio priznanje za nesebičnu saradnju i podršku koju resorno ministartsvo pruža fakultetu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare