Poribljene Bioštica i Kaljina

0

SOKOLAC – Sokolačko Udruženje sportskih ribolovaca „Bioštica“ poribilo je Biošticu i Kaljinu sa 68.000 komada mlađi i 750 kilograma krupne pastrmke dunavskog sliva, zahvaljući sredstvima u okviru projekta „Dođi na vir, pronađi mir“, rekli su Srni u ovom udruženju.

Ova bespovratna sredstva su odobrena putem javnog poziva za za unapređenje turističke ponude i usluga duž staza, odnosno Zelene linije „Via Dinarika“ u BiH.

Potpredsjednik Udruženja sportskih ribolovaca „Bioštica“ Radislav Nešković je naglasio da ukupan budžet 18.255 KM, od čega su 15.600 KM od samog projekta, a ostatak će obezbijediti ovo udruženje.

„Projekt će biti realizovan kroz pet aktivnosti, od kojih je prva već izvršena – nabavka riblje mlađi i krupne potočne pastrmke. Potom slijedi postavljanje informativnih tabli, te uređenje dvije ribolovne staze i promocija ovog projekta“, precizirao je on.

Nešković je istakao da je poribljavanje rijeka izvršeno na tri lokacije, te da sada treba dodatno urediti i označiti dvije ribolovne staze – selu Bare na području Knežine, te u selu Kruševci.

Preostali dio materijala biće iskorišten za poribljavanje rijeke Kaljine u kojoj treba obogatiti riblji fond.

On kaže da sve više ljudi podržava članove Udruženja „Bioštica“ koji su uspjeli svoje rijeke odbraniti od izgradnje mini hidroelektrana, ali i onih koji žele da ribare na ovim vodama i provedu prijatno vrijeme uz planinske rijeka na području Sokoca.

Nešković je naglasio da će realizacija ovog projekta rijeke Bioštica i Kaljina učiniti još atraktivnijim za ljubitelje sportsko-ribolovnog turizma, doprinijeti raznolikosti turističke ponude duž Zelene linije „Via Dinarika“, kao i razvoju opštine Sokolac.

On je izrazio zahvalnost partnerima za podršku u pripemi i realizaciji ovog projekta, Turističkoj organizaciji Sokolac i načelniku opštine Milovanu Bjelici.

Period sprovođenja ovog projekta je od kraja septembra do 29. decembra.

Projekat „Dođi na vir, pronađi mir“ realizuje se u sklopu druge faze projekta „Via Dinarika“, koji finansiraju američka Agencija za međunarodni razvoj i Agencija Italije za razvojnu saradnju. Projekat sufinansira i sprovodi Razvojni program UN.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare