Čubrilović: Bilo je razloga za zastupanje vitalnog interesa Srpske

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je bilo razloga da se na današnjoj sjednici parlamenta zastupaju vitalni interesi za Republiku Srpsku, njene građane, ali i za BiH kako bi ona zakonito funkcionisala.

„Ova sjednica u tom smislu je opravdala svoje zasjedanje i svoj rad“, izjavio je Čubrilović novinarima nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da parlament Republike Srpske nije imao dvotrećinske većine na tačkama na kojima je trebalo i koje su bile prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

„Sudbina svih tačaka koje su bile na Predsjedništvu BiH jeste da će one ući kao važeće donesene odluke. Ovdje se pokazalo i da Republika Srpska učestvuje u tome kroz rad Narodne skupštine Republike Srpske“, naveo je Čubrilović.

Čubrilović je demantovao tvrdnje opozicije da posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nije zakazana onako kako treba i da se nešto željelo uraditi mimo Poslovnika, ističući da je procedura u potpunosti ispoštovana.

„Poslovnikom je jasno definisano kako se zakazuju posebne sjednice parlamenta Republike Srpske i kako se određuje njihov dnevni red“, dodao je Čubrilović.

Govoreći o radu današnje sjednice Narodne skupštine, Čubrilović je rekao da je sjednica poprimila neželjeni tok, tako što su poslanici bježali od teme zasjedanja.

„Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u uvodnom izlaganju jasno je obrazložio zašto se ove teme nalaze na dnevnom redu“, istakao je Čubrilović.

On je rekao da su opozicioni poslanici na svaki način namjeravali da skrenu tok sjednice sa tema dnevnog reda s ciljem da napuste zasjedanje, da ne dođu na glasanje i da ne prihvate odgovornost u smislu donošenja odluka.

Narodna skupština Republike Srpske nije potvrdila povredu vitalnog interesa Republike Srpske kada je riječ o više zaključaka i odluka Predsjedništva BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare