Bijeljinsko Pozorištance „Maslačak“ oduševilo sokolačke mališane

0

SOKOLAC – Pozorištance „Maslačak“ iz Bijeljine izvelo je večeras na Sokocu, nakon skoro šest mjeseci pauze, predstavu za djecu „Cile, razmaženo pile“.

Direktor lokalne Ustanove za kulturu Irena Šućur rekla je novinarima da su djeca imala priliku, uz poštivanje mjera zaštite zbog aktuelne epidemiološke situacije, da pogledaju edukativnu i šaljivu predstavu predviđenu za djecu ranoškolskog uzrasta.

Ona je dodala da je predstava smještena u jednu običnu porodicu kroz priču sa zanimljivim likovima, mama-kokoška, otac-pijetao, dječak-pile i negativac mačor.

Šućurova je naglasila da je pokrovitelj ove dječije predstave kabinet načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, kao poklon mališanima povodom početka nove školske godine.

Glumac ovog pozorišta Nenad Blagojević rekao je da je predstava tematski vezana za početak školske godine i da govori o čestoj pojavi – razmaženoj djeci u porodici koju roditelji smiruju kupujući im igrice, kompjutere i telefone.

On je dodao da ovom predstavom nastoje pokazati djeci da takvo ponašanje nije lijepo i da roditelji griješe kada ispunjavaju želje razmaženim mališanima.

Blagojević je naveo da je Pozorištance „Maslačak“ večeras nastupilo na Sokocu poslije skoro šest mjeseci pauze zbog epidemije virusa korona, te podsjetio da skoro četiri godine gostuju u ovom mjestu sarađujući sa Ustanovom za kulturu.

„Polako se kreće u nove nastupe i nadamo se, ako je škola krenula, da ćemo i mi moći da nastupamo širom Republike Srpske i BiH, kao i do sada“, rekao je Blagojević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare