60 paketića za mališane Pala

0

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Rade Ristović uručio jejuče u Palama 60 novogodišnjih paketića djeci sa posebnim potrebama, te djeci iz socijalno ugroženih porodica. Ristović je rekao da je, i pored niza događaja koje je imalo Ministarsvo rada i boračko-invalidske zaštite RS u proteklom periodu, prepoznalo inicijativu Omladinske organizacije „Urban“ iz Istočnog Sarajeva, te sa njenim aktivistima pokrenulo akciju dodjele novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih kategorija. On je rekao da će se u naredna dva dana podijeliti novogodišnji paketići djeci u opštinama Istočni Stari Grad i Trnovo, te podsjetio da je to već učinjeno u Sokocu, Istočnoj Ilidži, te Istočnom Novom Sarajevu.

Predsjednik Omladinske organizacije „Urban“ Aleksandar Glavaš zahvalio je Vladi RS, bez čije pomoći se ova akcija ne bi mogla ni realizovati.

On je rekao da je ovo prva godina da je nevladina organizacija „Urban“ pokrenula akciju dodjele novodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih kategorija, te da se nada će tako biti i u buduće.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Milenko Vujinović, čijih 10 mališana je primilo paketiće, zahvalio je Vladi RS što je ovoj djeci dala malo sreće i zadovoljstva za novogodišnje praznike.

(rtvis.tv)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare