50. trka „Kroz Srbiju“ i ove godine u Palama

0

Jubilarna 50. trka „Kroz Srbiju“ u kategoriji 2.2, za svjetske bodove održaće se ove godine od 14. do 19. juna. Imaće stazu podijeljenu u šest etapa i ukupno 1.073 kilometra, što je osma najduža trka u istoriji (najduža je bila trka 1998. 1.365 km), biće teška sa pet brdskih ciljeva od toga dva prve kategorije u petoj etapi Zlatibor – Pale (Sjemeč 1.300 metra i Ravna Romanija 1.200 metara) i očekuje se izuzetna konkurencija.

– Najavljen je dolazak Estonca Jana Kirsipua, četvrostrukog pobjednika etapa na „Tur de Fransu“, Nijemca Roberta Bartka olimpijskog i svjetskog šampiona na pisti i Italijana Alberta Elija koji je 11 dana nosio žutu majicu na „Turu“.

Među učesnicima su i Bugarin Pavel Šumanov pobjednik trke „Oko Bugarske“, Hrvat Radoslav Rogina, trostruki pobjednik trke „Putevima kralja Nikole“ i četiri srpske zvijezde – Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović i Žolt Der…

– „Predsjednik Organizacionog odbora je ministar za omladinu i sport Srbije Snežana Samardžić-Marković, a u odboru su još dva minstra – unutrašnjih poslova Ivca Dačić i za ekonomiju Mlađan Dinkić, što svjedoči o velikom ugledu ove manifestacije“, istakao je na konferenciji za medije u Palati federacije zamenik ministra omladine i sporta Srbije, Goran Kreclović.

-Trka će biti veoma interesantna i neizvjesna, direktor i nekadašnji olimpijac Aleksandar Milenković, smatra da, bez obzira na jaku konkurenciju, srpski vozači imaju izgleda da nadmaše prošlogodišnje drugo mjesto Žolta Dera u generalnom plasmanu.

Pale su drugi put domaćini etape, a zamjenik načelnika opštine Nenad Vuković je obećao da će se ozbiljno uključiti u borbu za pehar za najboljeg organizatora.

Etape će se voziti po sljedećem rasporedu:

14. jun: Beograd – Zaječar (190,5 km)
15. jun: Zaječar – Vranjska Banja (173 km)
16. jun: Vranjska Banja – Vrnjačka Banja (233 km)
17. jun: Vrnjačka Banja – Zlatibor (148 km)
18.jun: Zlatibor – Pale (Republika Srpska) 173,5 km
19. jun: Pale – Ruma 155 km.

(www.tds.co.rs / www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare