30 odsto više stradalih u saobraćaju

0

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u prva tri mjeseca ove godine smanjen je broj saobraćajnih nesreća za 4 odsto, ali je broj stradalih lica povećan za 30 odsto. Zamjenik načelnika CJB Istočno Sarajevo Zoran Renovica rekao je da se u protekla tri mjeseca desilo 256 saobraćajnih nesreća, što je za 11 ili 4,1 odsto manje u odnosu na isti period protekle godine. Renovica je na konferenciji za novinare istakao da su u ovim nesrećama stradala 62 lica, od kojih tri smrtno, što je za jedno lice više nego u uporednom periodu, dok je 16 teže, a 43 lakše povrijeđena. On je istakao da je u odnosu na isti period protekle godine stradalo 26 ili 29,5 odsto više lica.

Renovica je naveo da je na području Centra u protekla tri mjeseca evidentirano 75 prekršaja javnog reda i mira ili 9,6 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Prema njegovim riječima, protiv 87 lica podnesena su 54 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka,

„Među počiniocima evidentirano je 27 povratnika u vršenju krivičnih djela i 10 maloljetnika, što je za 11,5 odsto u ukupnom broju izvršilaca“, rekao je Renovica i naglasio da su pripadnici Centra u prva tri mjeseca u osam navrata prilikom lišavanja kriminalnih lica primjenili silu vezivanja.

On je naglasio da je evidentirana i 25 krivičnih djela iz bezbjednosti saobraćaja.

Na pitanja novinara da li će presuda Đorđu Ždralu pokrenuti i aktivnosti na otkrivanju počinalaca preostalih nerasvjetljenih ubistava, Renovica je naglasio da su „neke stvari već pokrenute sa mrtve tačke“.

On je naglasio da presuda Ždralu potvrđuje ispravnost pravaca rada Centra i podsjetio da se i u Beogradu vodi postupak protiv Darka Eleza i da će i on „otvoriti neke druge stvari“.

Sud BiH osudio je 16. aprila nepravosnažno Đorđa Ždralu na 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera 7. juna 2000. godine u Bijeljini.

Đorđe Ždrale je 2000. godine, prema optužnici Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, tokom izdržavanja kazne zatvora u Istočnom Sarajevu, zbog ubistva Gorana Batinića, sa saradnicima isplanirao ubistvo bivšeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare