“Zvorničko ljeto” od 2. do 8. avgusta

0
Zvorničko ljeto
Arhivska fotografija

ZVORNIK – U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održana manifestacija “Zvorničko ljeto”, tokom koje će biti održano više zabavnih, sportskih i kulturnih događaja, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora.

Manifestacija će početi koncertom Milice Todorović na ljetnjoj pozornici gradske plaže, a narednih večeri nastupiće “Neverne bebe”, Zdravko Čolić, Mitar Mirić, “Apsolutno romantično”, Nikola Rokvić i Neda Ukraden.

Biće organizovani i brojni dnevni događaji, među kojima pozorišne predstave, susreti rukovodstava Zvornika i Malog Zvornika na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, “Zvornički kotlić”, regata, Slikarska radionica “Paleta”, te Memorijalni šahovski turnir “Boro Vukajlović”.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da se očekuje veliki broj posjetilaca i iz drugih lokalnih zajednica u Podrinju sa jedne i druge obale rijeke Drine.

“Nastojali smo da bude ponešto za svačiji ukus”, istakao je Ivanović.

On je dodao da će, u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, te angažovanjem redara, biti omogućen najviši stepen bezbjednosti tokom manifestacije.

Tradicionalno, sedmog dana manifestacije, odnosno 8. avgusta, biće obilježena slava grada Zvornika – Sveta Petka Trnova.

Sveta liturgija biće služena u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu, a večernja služba u Hramu Svetog Jovana Krstitelja.

Kroz grad će, kao i prethodnih godina, proći svečana litija, nakon čega će uslijediti lomljenje slavskog kolača na platou ispred zgrade Narodne biblioteke i muzejske zbirke.

Isto veče, koncertom Nede Ukraden, biće zatvoreno “Zvorničko ljeto”, koje se ove godine održava 18. put.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments