Zvornički književnici otvaraju „Svetosavsku nedjelju“

0

ZVORNIK – Svetosavska nedjelja u Zvorniku počeće danas nizom različitih manifestacija, a otvoriće je zvornički književnici, najavljeno je iz Organizacionog odbora.
„Svetosavska nedjelja“ počeće književno-muzičkom manifestacijom „Zvornički književnici svom gradu“.

Iz organizacionog odbora navode da je namjera da se nastupom zvorničkih književnika promovišu domaći stvaraoci pisane riječi.

Svetosavska nedjelja trajaće do 30. januara, a riječ je o jednoj od najstarijih manifestacija u Republici Srpskoj, koja se održava 24. put.

Svetosavska akademija biće održana 26. januara u Domu omladine. Besjedu o Svetom Savi govoriće LJubomir Zuković, a nastupiće učenici Srednjoškolskog i Tehničkog školskog centra, te Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“. Isti dan će u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ biti otvorena izložba knjiga Regionalnog arhiva grada Užice.

Na praznik posvećen Svetom Savi, 27. januara, u Sabornom hramu biće služena Sveta liturgija, nakon čega će u svim školama, lomljenjem slavskog kolača, biti obilježena školska slava.

U četvrtak, 28. januara, u Domu omladine Kulturno umjetničko društvo „Sveti Sava“ održaće koncert narodnih pjesama i igara, dok će u petak, 29. januara, biti organizovan 19. Izbor sportiste za 2015. godinu.

Posljednjeg dana obilježavanja Svetosavske nedjelje biće organizovan Svetosavski turnir u ženskoj odbojci u Sportskoj dvorani, dok će isti dan u motelu „Laguna“ biti organizovan 18. „Svetosavski bal“ na kome će nastupiti beogradski glumac Hadži Nenad Maričić.

Pokrovitelj Svetosavske nedjelje je grad Zvornik, a organizator je „Prosvjeta“, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Domom omladine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare