Zvanično otvorena zimska sezona na Jahorini

0

Manifestacija „U susret zimi 2012/2013“, koja predstavlja i zvanični početak zimske turističke sezone, otvorena je danas je u hotelu Bistrica na Jahorini.Manifestacija, koju organizuju Udruženje hotelijera „Jahorina“, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina, okupila je predstavnike turoperatera, turističkih agencija, hotelijera i ugostiteljskih radnika koji imaju priliku da predstave svoje ponude.

Pomoćnik ministra za turizam Republike Srpske Aleksandra Trifković istakla je da je tradicionalna 16. Turistička berza „U susret zimi 2012/2013“ jedan od primjera predstavljanja turističke ponude Republike Srpske.

„Nedavno smo imali i promocije turističkih potencijala Republike Srpske u Zagrebu i LJubljani koje su bile veoma posjećene. Imali smo priliku da predstavimo i zimsku turističku ponudu koja obuhvata i Jahorinu“, rekla je Trifkovićeva.

Kada je riječ o podršci razvoju turizma, Trifkovićeva je naglasila da je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske ove godine na ime tekućih grantova iz budžeta na raspolaganju imalo milion KM što je raspodijeljeno putem javnih konkursa, te četiri miliona KM za izgradnju Andićgrada.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Savo Kovač izrazio je zadovoljstvo što se danas na Jahorini okupio veliki broj predstavnika turoperatera, turističkih agencija, hotelijera i ugostiteljskih radnika kako bi se zvanično obilježio početak zimske turističke sezone.

„Jahorina se već pokazala u pravom svjetlu, jer je zabijelila i uglavnom je sve spremno za predstojeću turističku sezonu“, rekao je Kovač.

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman izjavio je Srni da je Turistička berza pravi način za promociju potencijala, jer omogućava da se okupe svi ljudi koji direktno ili indirektno učestvuju u kreiranju turističkog proizvoda.

„Olimpijski centar Jahorina u turističku sezonu ulazi spremno sa postojećim vertikalnim transportom i svom mehanizacijom. Imamo još neke investicione projekte koje očekujemo da budu realizovani u decembru, iako je, prema ugovoru, to trebalo biti u aprilu, tako da bi 20. decembra možda mogao biti otvoren i šestosjed `Skočine`“, rekao je Koroman.

U okviru manifestacije „U susret zimi 2012/2013“ dodijeljena su priznanja „Srebrna pahuljica“ istaknutim turističkim radnicima za doprinos razvoju turizma, te otvorena izložba fotografija prijavljenih na Konkurs za najbolju fotografiju Jahorine.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/turisticka-berza-jahorina-2012/] width=[54] height=[54] title=[Turistička berza 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Facebook galerija

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare