Zvanično otvaranje firme “Zeohem” 7. maja

0
Zvanično otvaranje firme

ZVORNIK – U Zvorniku će u ponedjeljak, 7. maja, zvanično biti otvorena fabrika “Zeohem” za preradu zeolita i hromatografskih gelova, u čiju izgradnju je uloženo više od devet miliona švajcarskih franaka.

Švajcarska firma “Zeohem”, koja je dio grupacije “Kemi papir holding AG /CPH Chemie + Papier Holding AG/, nedavno je pustila u pogone sve proizvodna linije novoizgrađene fabrike u Zvorniku, čije je otvaranje od velikog značaja za lokalnu zajednicu, Republiku Srpsku, kao i BiH.

Firma “Zeohem” iz Švajcarske kupila je prije nešto više od godinu dana 5.400 metara kvadratnih industrijskog zemljišta u Zvorniku sa namjerom da izgradi proizvodni kompleks koji bi proizvodio molekularna sita u prahu, specijalne zeolite, kao i silikatne hromatografske gelove.

Ovaj projekat uveliko povećava kompetitivnost kompanije na globalnom nivou, jer ova novoizgrađena fabrika u Zvorniku, osim postojećih u Švajcarskoj, SAD i Kini, svoje proizvode plasira na sve kontinente.

Nova fabrika “Zeohem” nedavno je počela sa radom i trenutno zapošljava 39 radnika.

Ovaj novi “evropski” pogon u Zvorniku nalazi se u neposrednoj blizini kompanije “Alumina”, koja je dugogodišnji partner “Zeohema” i kao ozbiljan isporučilac sirovina i indirektni učesnik u projektu, navode iz ove fabrike.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike “Zeohem” u Zvorniku postavljen je 6. marta 2017. godine.

Kamen temeljac tada su položili izvršni direktor kompanije “Zeohem” iz Švajcarske Alojz Valdburg Cial, ambasador Švajcarske u BiH Andrea Rauber Sakser, predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments