Značajni rezultati u sprečavanju krivolova

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom prošle i početkom ove godine ostvarili su značajne rezultate u sprečavanju nezakonitog lova i ribolova, te hvatanju izvršilaca ovih krivičnih djela.

Tokom akcije „Nezakonit lov i ribolov“, koja se nastavlja i ove godine, na području opštine Novo Goražde je u prtljažniku vozila kojim je upravljao N.D. iz Goražda pronađeno 68 komada bijele ribe, mreža za ribolov i gumeni čamac.

Policijski službenici ove policijske stanice vršili su obilazak priobalnih dijelova rijeke Drine, te su tom prilikom pronađene i izuzete dvije ribarske mreže u kojima se nalazilo oko 20 kilograma bijele ribe, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Tokom akcije policija je na području opštine Rogatica, u mjestu Čedovina, došla do saznanja da je M.P. izvršio odstrijel divlje svinje, dok je u višegradskom mjestu Paočići, u vrijeme lovostaja, utvrđeno da je M.I. izvršio odstrijel divlje svinje, korištenjem lovačke puške sačmarice.

U saradnji sa lovočuvarima, u rejonu Bare, na planini Zelengori, lišen je slobode B.Đ. zbog toga što je kod njega pronađena lovačka puška i meso ustrijeljene divljači.

Radeći na sprečavanju nezakonitog lova, policija je u mjestu Rakitnica, opština Rogatica, pregledom vozila „golf A2“ u kome su se nalazila tri lica – S.Ć., S.Ć. i M.Ć, svi nastanjeni u Sarajevu, pronašla vreću sa mesom divljači i lovačku pušku bez dokumentacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare