Zimovanje na Jahorini 500, u Austriji 700 KM

0

Ljubitelji skijanja, sankanja i drugih zimskih radosti već su počeli da kroje planove gdje će provesti predstojeći odmor, a najveća zainteresovanost vlada za Jahorinu, ali i za ski-centre u Austriji.

Za sedam dana odmora na Jahorini potrebno je izdvojiti oko 500 KM, dok u Austriji zimovanje košta oko 700 maraka.

U Turističkoj agenciji “Cepter” iz Banjaluke kazali su da je najveća zainteresovanost za Jahorinu, Kopaonik i Austriju.

– Na Kopaoniku je već sada nemoguće rezervisati mjesto za zimski odmor u januaru. Sve je već popunjeno – kazali su u ovoj agenciji i dodali da je ove godine najjeftinije zimovanje u Bugarskoj, gdje je za sedmodnevni smještaj u polupansionu potrebno izdvojiti oko 165 evra.

U “Cepteru” ističu da Slovenija zimi mami sve više turista, a za sedam dana odmora na Kranjskoj Gori jednoj osobi u prosjeku je potrebno oko 450 evra.

U Turističkoj agenciji “Smiljić” potvrdili su da se brojni Banjalučani uveliko raspituju o ponudama za zimovanje.

– Trenutno u ponudi imamo samo sedmodnevni odmor na Jahorini za koji je potrebno izdvojiti oko 500 maraka – kazali su u ovoj agenciji i dodali da će organizovati zimovanje i u Sloveniji.

U Turističkoj agenciji “Adrijatika lajn” kazali su da su turisti najviše zainteresovani za Austriju, gdje se cijene četvorokrevetnih apartmana kreću od 75 do 164 evra.

– Imamo organizovanu povoljnu ponudu za Austriju gdje dvije odrasle osobe sa dvoje djece za sedmodnevni odmor treba da izdvoje 920 evra. U ovu cijenu uračunat je i ski-pas – kazali su u “Adrijatika lajnu” i dodali da ne manjka ni interesovanja za Italiju, kao i Sloveniju, gdje su cijene apartmana takođe slične cijenama u Austriji.

Pored toga, u ovoj agenciji ističu da bi mnogi zimovali na Kopaoniku.

U turističkim agencijama ističu da su stanovnici najmanje zainteresovani za Francusku zbog daljine.

– Dvije osobe za zimovanje u Francuskoj treba da izdvoje oko 500 evra. U ovu cijenu uračunat je prevoz, smještaj, te ski-pas – kazali su u agenciji “Sebastijan”.

Iako planinski vazduh prija zdravlju, brojni stanovnici Srpske ipak sebi neće moći priuštiti zimovanje na planinama, pa će zimsku idilu doživjeti na selu ili obližnjim brežuljcima.

Poskupljenje

Rukovodilac marketing prodaje u Olimpijskom centru “Jahorina” Dragan Sokolović rekao je da će ove godine na ovoj planini biti više cijene za oko deset odsto u odnosu na lani.

– Cijene su više jer je kvalitet usluga podignut na veći nivo – rekao je Sokolović i dodao da je OC spreman za goste.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments