Žene koje su prošle kurs sašile 7.250 maski

0

FOČA – Žene sa područja opština Foča i Foča-Ustikolina, koje su prošle obuku za šivenje Udruženja za pomoć i razvoj „Hajde“ iz Sarajeva, sašile su 7.250 zaštitnih maski, a nabavku materijala i posao izrade maski finansirala je Ambasada NJemačke u BiH sa 5.000 evra.

Opštini Foča je namijenjeno 3.250 maski, a opštinama Foča-Ustikolina i Goražde u Bosansko-podrinjskom kantonu 4.000 maski.

U Foči je ranije obuku za šivenje uspješno završilo pet žena, koje su dobile šivaće mašine, a uz taj projekat Udruženje „Hajde“ realizovalo je i projekat obuke fočanskih udruženja za izradu internet stranica.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča Branka Salamadija navela je da je ovo nastavak projekta kursa šivenja, koji je, takođe, finansirala Ambasada NJemačke u BiH.

„Za Univerzitetsku bolnicu Foča ide 2.500 maski, a 750 za opštinski Krizni štab. Ovo je jedan u nizu projekata koje realizujemo zahavaljujući donatoru Ambasadi NJemačke, kao i Udruženju `Hajde`“, rekla je Salamadija.

Zaštitne maske koje je dobio Krizni štab biće podijeljene poljoprivrednicima i stanovnicima na seoskom području i to posredstvom predsjednika mjesnih zajednica, kao i radnicima „Komunalca“.

Maske će biti dijeljene na gradskoj pijaci u subotu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare