Žena zaposlena u vrtiću pozitivna na kovid-19

0

ZVORNIK – Žena zaposlena u zvorničkom vrtiću „Naša radost“ jedna je od četvoro novooboljelih od virusa korona u Zvorniku, zbog čega je obustavljen rad ove ustanove, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Zaposlenoj u vrtiću u petak, 12. juna, prilikom dolaska na posao utvrđena je blago povišena tjelesna temperatura i odmah je vraćena kući i testirana.

Odlukom Gradskog Štaba za vanredne situacije biće obavljeno testiranje svih radnika, te izvršena kompletna dezinfekcija objekta, opreme i igračaka.

Ostalih troje zaraženih inficirali su se prilikom kontakta sa osobama pozitivnim na virus korona.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik testirala je ukupno 42 lica od kojih su 32 bila u kontaktu sa oboljelima, a još 10 je uzorkovano.

Na području Zvornika od kovida-19 oboljelo je 19 lica. Dvije osobe, od kojih je jedna zaražena, a za jednu se čekaju rezultati, smještene su u bolničko Kovid-odjeljenje.

LJekari sa ovog odjeljenja danas će pregledati četiri novozaražene osobe i odlučiti gdje će ih smjestiti.

Ostali oboljeli nalaze se u karantinu u Domu za učenike u Bijeljini.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja nastavlja da prikuplja podatke i uzima briseve od kontakata sa oboljelim licima.

U kućnoj izolaciji je 86 osoba, a poštovanje izrečene mjere kontroliše Komunalna policija.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da se odgovorno ponašaju, odnosno drže rastojanje od dva metra i nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare