Žena ometala policajce u poslu

0

ZVORNIK – Mejra Tuhčić iz Diviča kod Zvornika lišena je slobode zbog ometanja policije u obavljanju dužnosti i po nalogu sudije Osnovnog suda Fikreta Mujkića na licu mjesta uručen joj je prekršajni nalog, nakon čega je odmah i puštena na slobodu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

„Prema Mejri Tuhčić policijski službenicu nisu primjenjivali nikakav vid sile, osim službenih lisica koje su obavezne prilikom svakog lišavanja slobode, a što je u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno sinoć.

Iz CJB Bijeljina su osudili neistinite navode o ovom slučaju koji, kako se ocjenjuje, u velikoj mjeri kvare dobre međunacionalne odnose na području opštine Zvornik.

Policija je u petak, 6. juna, izašla na teren na poziv Hariza Hadžiavdića koji je prijavio da mu komšinica Mejra Tuhčić osporava korištenje zajedničkog puta na koji je nanijela veću količinu kamena i željeza, kao i da ga vrijeđa i izaziva na svađu.

Ovaj komšijski spor zbog prilaznog puta traje već dugo i policija je i ranije izlazila na lice mjesta po prijavi Hadžiavdića.

U saopštenju CJB se navodi da je Tuhčićeva da nije postupila po policijskom naređenju, nego je policajce ometala u vršenju dužnosti, vrijeđala, psovala i prijetila im motikom, kojom je i odgurnula jednog od njih.

Nakon toga Tuhčićeva je lišena slobode i dovedena u prostorije Policijske stanice Zvornik, gdje je prihvatila odgovornost i potpisala prekršajni nalog, potom je puštena na slobodu.

Policija precizira da suprug privedene Salih Tuhčić nepozvan došao u Policijsku stanicu, gdje je vikao i vrijeđao službenike, zbog čega je i on prekršajno sankcionisan.

(www.palelive.com / Srna

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare