Zbog velikog interesovanja odobreno još jedno odjeljenje

0

ISTOČNO SARAJEVO – U prvi razred Srednje škole „28. juni“ u Istočnom Novom Sarajevu u školsku 2013/2014. godinu upisana su 144 đaka.“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prvobitno nam je odobrilo pet odjeljenja, ali je, zbog velike zainteresovanosti, odobren upis još jednog odjeljenja“, izjavila je Srni direktor ove srednje škole Mlađenka Pandurević.

Prema njenim riječima, upisana su dva odjeljenja turističkih tehničara, te po jedno odjeljenje tehničara računara, autoelektričara, saobraćajnih i mašinskih tehničara.

„Prvi put od ove školske godine đaci naše škole koji se obrazuju za ugostiteljsko-kulinarske i turističke tehničare praksu će obavljati u sarajevskom hotelu `Bristol`“, rekla je Pandurevićeva.

Ona je objasnila da će profesor iz škole pratiti đake na praksi i da će biti koordinator.

Direktor Gimnazije i srednje stručne škole Istočna Ilidža Branka Kovačević rekla je Srni da je u prve razrede ove škole u predstojeću školsku godinu upisano 180 učenika.

„Učenici su upisani u sedam odjeljenja u četiri struke – gimnazija, ekonomski tehničar, zdravstvena struka i muzička škola“, precizirala je Kovačevićeva.

Gimnazija i srednja stručna škola Istočna Ilidža i Srednja škola „28. juni“ smještene su u objektu nekadašnje kasarne i nemaju dvoranu za fizičko vaspitanje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare