Zbog prekoračenja brzine sankcionisano 78 vozača

0

ISTOČNO SARAJEVO- U jednodnevnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koju je provela saobraćajna policija Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, od 113 kontrolisanih vozila i vozača, sankcionisano je 78 vozača zbog prekoračenja brzine.

Iz CJB Istočno Sarajevo apeluju na vozače da poštuju zakonska ograničenja brzine kretanja vozila kao i ostala saobraćajna pravila i propise da bi zaštitili svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Neprilagođena brzina kretanja vozila u saobraćaju jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, podsjeća se u saopštenju iz ovog centra.

Za devet mjeseci ove godine na području CJB Istočno Sarajevo dogodilo se 627 saobraćajnih nezgoda, što je za 17,6 odsto manje nego u uporednom periodu prethodne godine.

U saobraćajnim udesima stradalo je 207 lica, od kojih 13 smrtno, dok je 54 teže i 140 lakše povrijeđeno.

Brzina neprilagođena uslovima i stanju puta i radnje vozilom u saobraćaju uzroci su 373 saobraćajne nezgode ili 60 odsto svih udesa koji su se dogodili u ovom periodu.

Radi zadržavanja trenda opadanja broja saobraćajnih nezgoda i poboljšanja stanja opšte bezbjednosti u saobraćaju, i u narednom periodu biće nastavljene akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare