Zbog neuzvraćene ljubavi ubio sebe i ranio pet osoba

0

ROGATICA – Miloš Salamadija (25) iz Foče poginuo je, a pet osoba je povrijeđeno kada je zbog neuzvraćene ljubavi aktivirao dvije ručne bombe ispred kuće Dragomira Žižovića u mjestu Živaljevina kod Rogatice.

Zbog neuzvraćene ljubavi ubio sebe i ranio pet osoba

Ranjeni su Jelena Žižović (25) u koju je bio zaljubljen Salamadija i policajac Milomir Ikonić, koji se u trenutku eksplozije nalazio na intervenciji, zatim Jelenina baka Stanojka Žižović, te Stana Vuković i Željko Žižović (52).

Povrijeđeni su u srijedu uveče, nešto poslije 21 čas, prebačeni  i zbrinuti u Univerzitetskoj bolnici u Foči. Prema riječima ljekara, svi su van životne opasnosti i dobro se osjećaju. Stana Vuković je puštena na kućno liječenje, dok su ostali zadržani u bolnici.

– Radi se o relativno lakšim povredama koje ne ugrožavaju život pacijenata. Onu su poslije urađene dijagnostike hirurški zbrinuti u operacionom bloku naše ustanove i poslije toga smješteni na Odjeljenje intenzivne njege, a potom na Hirurško odjeljenje.  Osjećaju se dobro – rekao je dr Milivoje Dostić.

Nezvanično saznajemo da je motiv napada bombom na kuću Žižovića bila neuzvraćena ljubav Jelene prema Milošu. Salamadija je izrevoltiran time došao pred njenu kuću naoružan sa tri bombe i nožem.

Jelena Žižović rekla je u bolnici za “Glas Srpske” da je  prizor i cijeli događaj bio strašan, a sve se odigralo za malje od jednog  sata.

– Salamadija je u srijedu došao do vrata kuće i obio ih. Tu je na ulazu bacio bombu. Ranio me je. Ipak, uspjela sam da pozovem policiju. Postom su ga moj otac i brat savladali. Ubrzo je stigla i policija, pretresli su ga i oduzeli mu jednu bombu – rekla je Žižovićeva.

Ona je dodala da je prilikom pretresa uspio da iza leđa sakrije bombu od policije i aktivirao je kada su mu stavljali lisice. Od te eksplozije povrijeđeni su njen stric i policajac.

Žižovićeva tvrdi da je Salamadiju samo jednom vidjela u životu i navodi da nije željela da bude sa njim u ljubavnoj vezi.

– Vidjela  sam ga samo jednom u životu, a on je mene poslije pozivao putem telefona, uznemiravao me, a sve sam prijavila policiji – ispričala je Žižovićeva i dodala da se trenutno osjeća dobro i stabilno.

Salamadija je u toku dana u srijedu i privođen u policiju na razgovor, što ga je vjerovatno dodatno naljutilo. Poslije toga je svojim “mercedesom” došao u Živaljevinu, a kada su ga Jelena i njen djed Rade vidjeli, zaključali su vrata, ali ih je on razvalio i počeo da baca bombe.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je, navodeći inicijale, da su prije 20 časova obaviješteni da je Miloš Salamadija aktivirao eksplozivnu napravu. Kada je policija stigla na mjesto događaja, zatekla je u ležećem položaju Salamadiju koji je pokušavao da se otme ukućanima,  koji su ga vezali kaiševima i konopcem.

Jelena Žižović

Jelena Žižović

– Prilikom pretresa kod njega u džepu jakne pronađena je bomba koju su policajci sklonili. Tokom hapšenja Salamadija je aktivirao bombu, koja se za sada na neutvrđen način našla u njegovim rukama – navedeno je u saopštenju.

Oni su dodali da se sve dešavalo u potpunom mraku, jer naselje nije imalo električnu energiju, pa se pretpostavlja da je treća bomba ranije ispala iz džepa Salamadije te da je prilikom hapšenja našao na zemlji i aktivirao.

Jelenin otac Dragoljub Žižović rekao je da nije znao za njenu vezu sa Salamadijom i da mu je žao što mu ranije nisu rekli. Naveo je da je u vrijeme napada bio je u štali.

Jelenina baka Stana Vuković rekla je da je njena unuka upoznala Salamadiju prije godinu i da je to za nju bila slučajna veza.

– Ona je svoje interesovanje usmjerila prema studijima na Fakultetu poslovnog menadžmenta u Sokocu koje je uspješno završila i ove godine upisala master. On joj je neprekidno dosađivao i zvao je  pokušavajući  na sve načine da je ubijedi da ponovo budu zajedno. Ona je odbijala susrete s njim, a čak joj je i prijetio – rekla je Stana Vuković.

Kako nezvanično saznajemo, Miloš Salamadija nije odranije bio poznat policiji.

Spekuliše se da je bio “ludo” zaljubljen u Jelenu Žižović, da je čak njeno ime istetovirao na podlaktici. Njegovi poznanici su rekli  da je Salamadija još prije mjesec na svom “Fejsbuk” profilu napisao: “Kunem ti se u dva oka svoja, il’ te neće biti, il’ ćeš biti moja”.

Njeno ime istetovirao na podlaktici

(www.palelive.com / Glas Srpske / foto: FB)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare