Zbog kiše uduplan broj udesa

0

FOČA – Na putevima na području opštine Foča u julu se dogodilo 25 saobraćajnih nezgoda, duplo više u odnosu na višegodišnji prosjek za ovaj mjesec, a najčešći uzrok je klizav kolovoz.

Komandir Saobraćajne policije u Foči Zoran Vuković kaže da se svakodnevno 20 dana dogodila po jedna ili dvije nezgode, a isti trend je nastavljen i u prvim danima avgusta.

Vuković je rekao da su najčešći uzrok vremenske prilike, odnosno česte kiše i klizav kolovoz, a pretežno je riječ o vozačima turistima, koji ne poznaju teren.

On je dodao da je, na sreću, uglavnom riječ o lakšim saobraćajnim nezgodama, te da u toku ove godine nije bila nijedna nesreća sa smrtnim ishodom.

„Bilo je desetak udesa sa težim tjelesnim povredama, koje nisu opasne po život, te desetak nezgoda sa lakšim povredama“, kaže Vuković.

Iz policije apeluju da vozači povedu računa o brzini kretanja, te o uslovima na putu, posebno o nepreglednim krivinama, kojih je dosta na vijugavim putevima na ovom području.

Putni pravci na kojima se najčešće dešavaju nezgode su magistralni put Foča – Sarajevo, te magistrala prema Gacku i Jadranskom moru.

Na području opštine Foča godišnje se dogodi od 80 do 130 udesa, a mjesečni prosjek ljeti je od 12 do 15, a zimi od pet do deset nezgoda.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare