Zbirka zadataka za srednjoškolce na takmičenju iz matematike

0

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obezbijedio je zbirku zadataka sa matematičkih takmičenja za 37 srednjoškolaca iz Republike Srpske koji će 22. maja učestvovati na republičkom takmičenju.

Zbirka je danas uručena šestorici srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva, a jedan od njih je i Dušan Perić koji se u Srednjoškolskom centru „28. juni“ u Istočnom Sarajevu školuje za tehničara informacionih tehnologija.

„Ovo mi nije prvo takmičenje. Knjiga će mi dosta pomoći jer na takmičenjima bude dosta zadataka iz gimnazije, pa se naš plan i program ne podudara s tim, jer smo mi stručna škola“, rekao je Dušan Perić.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović rekao je novinarima da je namjera bila nagraditi učenike srednjih škola istočnog dijela Republike Srpske.

„Nagraditi učenike koji su imali hrabrosti staviti znanje na probu i da javno pokažu šta znaju, ne samo u učionicama, nego i van njih“, istakao je Popović i dodao da je cilj motivisati mlade ljude da što više upisuju neki od fakulteta u Republici Srpskoj.

Profesor matematičke grupe predmeta na ovom fakultetu, koji je i autor zbirke zadataka, Vidan Govedarica rekao je da su u knjizi sabrani zadaci sa 13 republičkih takmičenja.

„Tu su zadaci sa takmičenja od 1994. do 2006. godine. Prvo i drugo takmičenje iz matematike u Republici Srpskoj održano je još u ratu“, podsjetio je Govedarica.

Prodekan za nauku i preduzetništvo na ovom fakultetu Mladen Banjanin rekao je da se na ovaj način promovišu takmičari.

„To su takmičari koji učestvuju na republičkom takmičenju. Učestvuju učenici iz 10 srednjoškolskih centara od Trebinja do Doboja. Cilj je da se tim mladim ljudima pokaže da neko vodi računa o njihovom radu, trudu i uspjesima“, rekao je Banjanin.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare