Završni radovi na rekonstrukciji gradskih ulica

0

ZVORNIK – U Zvorniku je završeno 95 odsto radova na rekonstrukciji gradskih ulica, a za ovaj projekat, vrijedan 3,55 miliona KM, Vlada Republike Srpske je iz Razvojnog programa obezbijedila 1,355 miliona KM, dok je ostatak platila opština iz kreditnog zaduženja.

“Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija ulica Svetog Save, Karađorđeva, Vuka Karadžića, dijelovi ulica Patrijarha Pavla i Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića i drugih ulica u gradu”, rekao je danas novinarima zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević.

Prema njegovim riječima, radovi su se odvijali predviđenom dinamikom i intenzitetom, uz prekide prilikom niskih temperatura i praznika.

Dragičević je naveo da su rekonstruisani kolovozi i postavljeni trotoari, zamijenjene vodovodne i kanalizacione instalacije, te izvršeno snimanje podzemnih instalacija ulica i trotoara.

On je dodao da ovakvi i slični radovi u Zvorniku nisu preduzimani više od 30 godina, zbog čega su vodovodna i kanalizaciona mreža bile u jako lošem stanju, u dosta ulica bile su azbestne vodovodne cijevi, dok je u većem dijelu kanalizacione mreže propusnost bila do 30 odsto.

“Trenutno se dovršavaju radovi na trotoarima, rade se silaznice za potrebe lica sa invaliditetom i uređuju prostori za kontejnere. U planu je i da se u Ulici Svetog Save postave klupe, žardinjere i kante, posadi drvored, urede platoi ispred Osnovne muzičke škole i Doma zdravlja”, rekao je Dragičević.

On je naveo da je u planu i da se cvijećem ukrase prostori na Trgu pobjede, kod kružnog toka i ispred zgrade Centar tri.

Dragičević je podsjetio i da je drugim projektom zamijenjena kompletna javna rasvjeta u ulicama obuhvaćenim rekonstrukcijom.

“Kako bi obezbijedili kvalitetno funkcionisanje vodovodne i kanalizacione mreže, uporedo sa ovim projektom izvršena je rekonstrukcija mreže i asfaltiran kolovoz i u ulicama Goranska, Bolnička, Oslobođenja, Kamenička, Braće Obradovića, kao i platoi i parkinzi kod Osnovne škole, Gradskog stadiona i Sabornog hrama, a urađena je i kanalizaciona mreža u naselju Hrid”, naveo je Dragičević.

Radovi na rekonstrukciji gradskih ulica počeli su u oktobru 2011. godine, a informaciju o realizaciji ovog projekta usvojila je Skupština opštine Zvornik na jučerašnjoj redovnoj sjednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments