Završiti započeti proces u RAOP-u

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da je tokom posjete Rusiji dobio čvrsta uvjeravanja da će dvije ruske firme koje su kupile nepokretnu imovinu preduzeća “Energoinvest – Rasklopna oprema” /RAOP/ završiti započeti proces i pokrenuti proizvodnju.

Ćosić je nakon sedmodnevne posjete Rusiji naglasio da je na sastanku u ruskom Ministarstvu ekonomije dobio uvjeravanja da je riječ o ozbiljnim kompanijama koje namjeravaju da ulažu u Istočno Sarajevo.

On je dodao da će predložiti gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Samardžiji da pokrene inicijativu o bratimljenju sa ruskim gradom Kazanjom.

Ćosić je rekao da je u Rusiji boravio u okviru posjete mladih biznismena i predstavnika društveno-političkih krugova Balkana, te da je tokom posjete održan niz sastanaka u ministarstvima inostranih poslova, energetike i ekonomije, Ruskom institutu za strateška istraživanja, fondovima za razvoj civilnog društva i za razvoj građanskog društva, a posjetili su i preduzeće “Gasprom”.

Prema njegovim riječima, svi sastanci imali su dvije dimenzije – političku i ekonomsku.

On je istakao da je u Rusiji primijetio izuzetnu zainteresovanost i poznavanje prilika u Republici Srpskoj, te da je izražena apsolutna podrška Srpskoj u nastojanju da očuva političku stabilnost i poziciju unutar BiH.

Ćosić je rekao da je na sastanku u “Gaspromu” bilo riječi o projektu izgradnje gasovoda “Južni tok”, koji bi trebalo da bude završen 2016. godine.

“Imao sam priliku da posjetim i Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi, gdje smo razgovarali o načinu konatakta Predstavništva i opštine, i uspostavili direktnu vezu”, dodao je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments